Dannerhusets direktør kåret som årets idealist

PRISOVERRÆKKELSE: Æren som årets idealist 2010 tilfaldt Dannerhusets Vibe Klarup Voetmann for sit arbejde med bekæmpelse af vold mod kvinder. Et repræsentativt udsnit af danskerne valgte hende foran Flemming Rose og Anders Samuelsen (LA).
Jens A. Andersen

"Der er brug for de stærke stemmer, som går imod de etablerede meninger. Både i den politiske offentlighed men også i vores allesammens hverdag. Vibe Klarup Voetmann er den type af idealist, som de virkelig kunne lære meget af på Christiansborg."

Jens Jonathan Steen, Direktør for tænketanken Cevea
Fakta
Prisen som Årets Idealist uddeles til en person, som i indeværende år har omsat sine værdier og ideer til konkret handling, udfordret konsensus og valgt sine egne veje for at sætte en ny politisk dagsorden

Alle interesserede er blevet opfordret til at indstille deres kandidater til Årets Idealist med en fyldig begrundelse. Herefter har Cevea i samarbejde med analyseinstituttet Interresearch spurgt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning om, hvem, de mente, skulle løbe af med titlen.

I 2009, hvor prisen blev uddelt for første gang, blev udviklingsminister Søren Pind valgt til Årets Idealist.


Prisen, der uddeles af centrum-venstre tænketanken Cevea i samarbejde med den liberale netavis 180 grader, blev overrakt af en glad Cevea direktør Jens Jonathan Steen. Han kunne nemlig overrække prisen til en af de kandidater, som han havde været med til at nominere i år.

Og det var nok med lettelse. For med valget af Søren Pind (V) til årets idealist 2009 var tænketanken, ifølge Jens Jonathan Steen selv, faldet i unåde hos flere venstreorienterede, der mente, at man promoverede de helt forkerte idealister. Så havde valget faldet på muhammedtegningernes fader Flemming Rose eller liberalisten Anders Samuelsen, ville tænketanken nok for alvor komme i modvind hos egne støtter.

Men sådan gik det som bekendt ikke og adspurgt, hvorfor han mente, at danskerne havde valgt at pege på Vibe Klarup Voetmann, siger Jens Jonathan Steen:

"Vibe Voetmann repræsenterer en folkesag. Som hun så fint selv pointerede, så er det et kollektiv, der har gået ind og i flok har gjort noget ved problemet med vold mod kvinder og børn. Derfor nyder hun den store opbakning".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Vibe Klarup

Generalsekretær, Amnesty International Danmark, formand, Foreningen Folkemødet
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1996)

Jens Jonatan Steen

Chef for Politik og Udvikling, Socialdemokratiet
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 2008)