Dansk ambassadør ser ud til at blive i Tyrkiet

Tyrkiets præsident Erdogan blødte mandag op over for ti vestlige ambassadører, herunder den danske, der i weekenden ellers blev erklæret for 'uønskede' i landet. 

Danmarks ambassadør til Tyrkiet Danny Annan ser ud til at kunne forblive i Tyrkiet, selvom han og ni andre vestlige ambassadører lørdag blev erklæret for "persona non-grata" af den tyrkiske præsident Erdogan. 

Det skriver DR og Reuters

Præsident Erdogan erklærede de ti ambassadører for uønskede, efter at de opfordrede Præsident Erdogan til at løslade aktivisten Osman Kavala, som har været fængslet i fire år på baggrund af anklager om kupforsøg. Osman Kavala afviser anklagerne.

Men mandag aften blødte præsident Erdogan op på en pressekonference efter et kabinetsmøde. 

På pressekonferencen sagde præsident Erdogan, at de ti vestlige lande er trådt et skridt tilbage fra "smædekampagnen" over for Tyrkiet, og at målet for Tyrkiet "aldrig er at skabe kriser, det er at beskytte rettighederne, lovene, æren og suveræniteten for vores land." 

Den amerikanske ambassade i Tyrkiet offentliggjorde mandag en erklæring på sin Twitter-profil, hvor landet erklærede at overholde Wiener-konventionens paragraffer om, at ambassadører ikke blander sig i værtslandes interne anliggender. 

Flere af de øvrige ni ambassader, der ellers stod til at blive erklæret for "persona non grata", har retweetet denne erklæring. 

Udenrigsministeriet oplyser til Altinget, at man ikke i første omgang har modtaget henvendelse fra Tyrkiet om, at den danske ambassadør ville blive erklæret for uønsket.

0:000:00