Thulesen Dahl advarer mod kursskifte i Venstre

KAMPKLAR: For at komme ud af sin vælgerkrise skal Dansk Folkeparti være et mere klassisk oppositionsparti igen, lyder det fra DF-formanden efter partiets sommergruppemøde. Desuden overvejer han at lade være med at pege på Venstres formand som blå bloks statsministerkandidat.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er bekymret for fremtiden i blå blok, efter at Inger Støjberg ikke fik en plads i ledelsen i Venstres folketingsgruppe. 

Derfor efterspurgte han en hurtig afklaring på, hvordan fremtidens Venstre skal se ud under DF's sommergruppemøde i Rebild Bakker.  

"Vi frygter, at den linje, Venstre lagde i slutningen af valgkampen, fortsætter, for så er der tale om et afgørende skifte i forhold til det samarbejde, der har været mellem Venstre og Dansk Folkeparti siden 2001," lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

Det er ifølge Thulesen Dahl ikke længere nogen naturlov, at Dansk Folkeparti peger på en V-formand som statsministerkandidat. I hvert fald ikke så længe Venstre ikke tager skarp afstand fra Løkkes vision om en regering over midten med støtte fra Radikale.

"De Radikale står for lempelser, mens vi står for stramninger. Så det er jo et strategisk valg, man foretager sig, når man distancerer sig fra os og nærmer sig De Radikale," sagde Kristian Thulesen Dahl.

Klar til kamp
Oven på vælgerlussingen i juni har Dansk Folkeparti brugt sommerferien på at slikke sårene og finde sig selv. Men nu erklærer Kristian Thulesen Dahl partiet klar til kamp.

"Det er en kamplysten folketingsgruppe, som møder tilbage fra ferie. Vi skal optræde i en mere klassisk oppositionsrolle," sagde Kristian Thulesen Dahl.

Udlændingeområdet står stadig øverst på dagsordenen for Dansk Folkeparti, og pressemødet kom hurtigt til at handle om de lempelser, Socialdemokratiet og støttepartierne ifølge DF-formanden lægger i det fælles forståelsespapir, som skal danne retning for S-regeringens politik.

"Der er flere områder, hvor vi hen over sommeren har set lempelser fra Socialdemokratiets side. Og de betyder jo, at Dansk Folkeparti vil være der til at fortælle danskerne, når Socialdemokratiet løber fra det, de sagde i valgkampen," sagde Kristian Thulesen Dahl.

Arnes tur
"Nu er det Arnes tur", stod der skrevet på Socialdemokratiets valgplakater i foråret, hvor bryggeriarbejderen Arne Juhl var afbilledet. Den 59-årige sønderjyde har arbejdet, siden han var 16 år. S-kampagnen om at sikre nedslidte en tidlig pension var netop et af Socialdemokratiets store valgløfter.

Men Kristian Thulesen Dahl savner at få svar fra Socialdemokratiet på, hvordan man reelt vil sikre nedslidte en tidligere pension. Nu har Arne ventet næsten 200 dage, lød det fra DF-formanden:

"Det må være en rimelig forventning, Arne kan have, sammen med alle os andre, at Socialdemokratiet lægger en model frem, der gør det klart for danskerne, hvem de ønsker skal have den ret."

"Det kan de jo passende gøre på deres sommergruppemøde. Tidligere statsministre har jo haft for vane at komme med store planer under armen, når de kommer efter sommerferie. Hvorfor skulle Mette Frederiksen ikke kunne have det på det område, hun selv har defineret som det allervigtigste punkt for hende at arbejde med?", fortsatte han. 

---

Se hele pressemødet her:

Forrige artikel Hummelgaard: Aftale om børnetilskud er inden for rækkevidde Hummelgaard: Aftale om børnetilskud er inden for rækkevidde Næste artikel Efterretningstjenester delte ulovligt data om danskere i årevis Efterretningstjenester delte ulovligt data om danskere i årevis
Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

AJOUR: Den nye udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen, vil forsøge at skabe modtagecentre uden for EU til asylbehandling. Men den opgave er nærmest umulig, mener aktørerne på udviklingsområdet. Hør mere om Mortensens vigtigste opgaver i dagens udsendelse.