Dansk Folkepartis Ungdom har fået ny formand

NAVNE: Chris Bjerknæs er blevet valgt som ny landsformand ved Dansk Folkepartis Ungdoms årsmøde i weekenden.

Der er kommet en ny mand i front for Dansk Folkepartis Ungdom.

Chris Bjerknæs blev ved ungdomspartiets årsmøde i weekenden valgt som landsformand.

”Jeg er netop blevet valgt som landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom. Jeg takker ydmygt for tilliden og glæder mig til at lægge min tid og energi i at få DFU fremad,” skriver Chris Bjerknæs på Facebook.

Den nye formand varsler nye politiske mærkesager i forbindelse med sit valg. Dansk Folkepartis Ungdom skal være mere til stede der, hvor de unge er, siger han.

”DF Ungdom skal markere sig endnu mere på uddannelsespolitikken, hvor vi vil have lige så meget fokus på erhvervsuddannelsernes forhold som akademikernes, og hvor vi vil være klare i mælet om folkeskolen, gymnasierne, erhvervsuddannelserne, universiteterne, SU og manglende studieboliger i storbyerne. Der vil vi fremover være meget mere tydelige i debatten, siger Chris Bjerknæs i en pressemeddelelse og fortsætter:

”For DF og DFU har en masse at byde på, når det kommer til de unge. Det skal vi ud og fortælle. Der er mange, som ikke tør bekende kulør politisk, og det har jeg en ambition om at ændre på. Vi skal i højere grad være der, hvor de unge er.”

27-årige Chris Bjerknæs erstatter Chris Veber Østergaard, som har været konstitueret formand siden november, hvor Lucas Hultgren forlod posten grundet personlige og politiske uoverensstemmelser med bestyrelsen.

Det er ikke første gang, Bjerknæs stiller op til formandsposten. Han forsøgte også at blive valgt ved årsmødet i 2016, hvor han tabte til Lucas Hultgren, der på det tidspunkt var konstitueret formand, efter Peter Kofod havde fået en plads i Folketinget.

Chris Bjerknæs har tidligere været Folketingskandidat for Dansk Folkeparti ved valget i 2011. Udover sit virke i Dansk Folkepartis Ungdom er Bjerknæs også bestyrer i en farvehandel og har en uddannelse i ledelse i praksis fra CPH Business i 2016.

Opdateret klokken 11:35 med citater fra Chris Bjerknæs.

,

Forrige artikel Det sker i EU: Europol-afstemning og besøg af Mike Pence Det sker i EU: Europol-afstemning og besøg af Mike Pence Næste artikel Præstegaard: Lederkurser skal gøre op med silotænkning Præstegaard: Lederkurser skal gøre op med silotænkning