Om  
Morten Visby

Dansk Forfatterforening får ny formand

Morten Visby er ny formand for Dansk Forfatterforening, efter han slog Janne Hejgaard i kampvalg om posten.

Mikkel Bødker Olesen

Den nye formand i Dansk Forfatterforening skulle findes i et kampvalg mellem Morten Visby og Janne Hejgaard, og her trak Morten Visby det længste strå, skriver foreningen i en pressemeddelelse. Han kommer til at afløse Jakob Vedelsby, der efter en treårig periode ønsker at bruge mere tid på at skrive.

Morten Visbys ambitioner på formandsposten er at skabe bedre kontraktvilkår for forfattere, oversættere og illustratorer og at sikre en fornuftig overgang til digital biblioteksafgift samt en kulturpolitisk forsvarlig løsning på tvisten om eReolen.

"Jeg er glad for det mandat, urafstemningen har givet mig, og jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet for og med biblioteksafgift, ophavsret, individuel og kollektiv forvaltning," siger han og fortsætter:

"Valget har også vist mig, at Dansk Forfatterforening ud over den stærke ophavsretslige profil, jeg står for, også består af et stærkt og levende hold af litterære ildsjæle, der arrangerer fester, skriveværksteder, debatmøder og meget mere, og det er vigtigt for mig at understrege, at Dansk Forfatterforening kan og skal rumme begge sider," siger den nye formand i pressemeddelelsen.

Den ny bestyrelse konstituerer sig med øvrige poster 21. juni.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Visby

Formand, Dansk Forfatterforening, litterær oversætter
cand.phil. (litteraturhistorie, Aarhus Uni. 1997)

0:000:00