Dansk general skal lede FN-mission i Yemen

NAVNE: Michael Lollesgaard skal til februar lede en FN-mission i Yemen, der skal overvåge våbenhvileaftalen mellem de stridende parter. 

FN udpeger en dansker til en højt betroet toppost.

Således er Michael Lollesgaard blevet udpeget som chef for FN's nye politiske mission i Yemen (UNMHA), hvor en af verdens største humanitære katastrofer udspiller sig lige nu, skriver forsvaret.dk.

"Jeg er naturligvis meget beæret over, at FN har ment, at jeg var den rette til at løse denne meget vigtige lederrolle og opgave. Der bliver tale om en krævende, men også meget spændende opgave, som jeg nu ser frem til at komme i gang med," siger han til forsvaret.dk. 

Michael Lollesgaard har tidligere været chef for FN-missionen i Mali, men denne gang går missionen østpå. 

Generalløjtnanten får titel af assistant secretary general og får som opgave at sikre, at våbenhvileaftalen, the Hudaydah Agreement, bliver implementeret korrekt. Han skal overvåge de stridende parter og sikre, at de handler i overensstemmelse med aftalens ordlyd. 

Stor anerkendelse
Forsvarschef, general Bjørn Bisserup vurderer, at FN's beslutning er en stor anerkendelse af Lollesgaards kvaliteter i al almindelighed og Danmarks humanitære bidrag i særdeleshed.

"FN’s ønske om at placere netop Michael Lollesgaard i denne vigtige og ledende rolle skal ses som en stor anerkendelse af Michael Lollesgaards store erfaring og kvaliteter – samt en generel anerkendelse af Danmarks stadige engagement i og bidrag til FN," siger han til forsvaret.dk.

Missionen er kaldt en special political mission og er civil og ubevæbnet, hvilket konfliktens parter er bevidste om. 

Generalløjtnanten overtager chefstillingen i februar for en periode på cirka seks måneder.

Forrige artikel Disse eksperter skal kulegrave SU-systemet Disse eksperter skal kulegrave SU-systemet Næste artikel Dagens overblik: Socialdemokratiet blev det største parti til skolevalget Dagens overblik: Socialdemokratiet blev det største parti til skolevalget