Dansk kvinde i front for europæisk økologi

Landbrug & Fødevarers vicedirektør Lone Andersen er blevet valgt som formand for EU-Kommissionens Rådgivende gruppe for økologi.

Nikolaj L. Simonsen

Når der næste forår skal diskuteres økologiforordning i EU, bliver det med Landbrug & Fødevarers viceformand, Lone Andersen, i spidsen. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse. 

Lone Andersen bliver således en afgørende figur i forhandlingerne mellem EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og Rådet til EU's økologiforordning, der bestemmer reglerne for den økologiske produktion i EU. Hun skal bestyre posten på vegne af COPA-COGECA, sammenslutningen af europæiske landmænd og agriindustrien i EU, og Lone Andersen varetager således interesserne for økologiske landmænd i hele EU.

Lone Andersen, der selv er økologisk mælkeproducent, siger i pressemeddelelsen:

"Jeg er naturligvis glad og beæret over, at jeg er blevet valgt som formand for den rådgivende gruppe. Det er et højspændt tidspunkt for den europæiske økologiske produktion. Det er nu, beslutningerne om lovgivningen af fremtidens økologi afgøres. Det bliver et hårdt, men meget spændende arbejde at stå i spidsen for den rådgivende gruppe for økologi."

Lone Andersen er forbeholden overfor Kommisionens udspil til en ny økologiforordning:

"Det udspil, EU kommissionen har lavet til økologiforordningen, er ikke uden problemer. Det indeholder en række forslag, der gør det sværere at være og blive økologisk producent i EU. Det skal vi have italesat. En EU økologiforordnings fremmeste mål må være, at gøre det attraktivt at blive økolog - ikke at gøre det sværere," siger Lone Andersen.

Lone Andersen overtog formandsposten den 2. december.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00