Dansk risikochef forlader Nordea

Danske Julie Galbo stopper i Nordens største bank, Nordea, hvor hun indtil nu har været ansat som risikochef. 

Claudia Steenhard

Midt i efterforskningen af indsatserne mod hvidvask i Nordea, har bankens risikochef valgt at fratræde sin stilling med udgangen af maj. Det skriver DR

I en pressemeddelelse til fondsbørsen udtaler Julie Galbo:

"Jeg føler, at Nordea – og jeg personligt – har opnået meget, og det er nu tid til forandring og nye muligheder." 

Julie Galbo har som risikochef været ansvarlig for, at banken overholder lovgivningen - herunder i forhold til hvidvask. Banken har som andre nordiske banker været involveret i sager med mistanke om, at der er gået hvidvask gennem banken. Ved årets første kvartal har Nordeas valgt at lægge 709 millioner til side i regnskabet til bøder. Koncernchef Casper von Koskull har udtalt, at banken forventer at modtage en bøde i Danmark. 

Julie Galbo har været ansat i Nordea i mange år, med undtagelse af fire år ved Finanstilsynet som Vicedirektør. Herefter vendte hun direkte tilbage til Nordea. 

Det er ifølge Nordeas pressemeddelelse Julie Galbo selv, der har truffet beslutningen om at fratræde sin stilling. Der fremgår ingen årsag til opsigelsen. Galbo stopper med øjeblikkelig virkning i koncernledelsen, men varetager sine ansvarsområder som risikochef måneden ud. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00