Om  
Carsten Staur

Dansk topdiplomat er valgt som ny formand for OECD's bistandsorganisation DAC

Carsten Staur er blevet valgt som ny formand for OECD's bistandsorganisation DAC (Development Assistance Committee), der er det førende internationale forum for ydere af udviklingsbistand. 

Danmarks nuværende ambassadør i OECD er blevet valgt som ny formand for bistandsorganisationen DAC.
Danmarks nuværende ambassadør i OECD er blevet valgt som ny formand for bistandsorganisationen DAC.Foto: Pressefoto/OECD

Det bliver fremover den erfarne diplomat Carsten Staur, der skal stå i spidsen for OECD's bistandsorganisation DAC (Development Assistance Committee). Carsten Staur blev valgt efter hård konkurrence med den tidligere norske udviklingsminister Nikolai Astrup og tiltræder tidligt i 2023.

Blå bog

Cand.mag i dansk og historie fra Københavns Universitet

1996-1998: Dansk ambassadør i Israel

2001-2007: State Secretary, Ambassador, Head of South Group / Danida

2007-2013: Danmarks faste repræsentant i FN, New York 

2013-2018: Danmarks faste repræsentant i FN, Geneve

2018-: Ambassadør for den danske OECD-delegation i Paris 

Det oplyser OECD i en pressemeddelelse.

Carsten Staur har siden 2018 været ambassadør for den danske OECD-delegation og har tidligere været både FN-ambassadør og udenrigsråd, ligesom han har haft en række chefstillinger i Udenrigsministeriet. 

“Carsten Staur bringer en masse erfaringer inden for international udvikling til DAC på et tidspunkt, hvor vi står overfor flere overlappende globale kriser. Hans årtier lange erfaring i det mellemstatslige, multilaterale system vil bidrage med ekstremt meget til DAC, ligesom det vil støtte udviklingslande i at implementere Verdensmålene," udtaler OECD's generalsekretær Mathias Cormann i pressemeddelelsen. 

Som repræsentant for Danmark har Carsten Staur blandt andet stået i spidsen for bestyrelsen i både FN's Udviklingsprogram (UNDP), FN's Befolkningsfond og FN's Flygtningehøjkommissariat. Han er uddannet i historie og litteratur og har desuden skrevet bøgerne 'Skilleveje - Dansk udenrigspolitik i 250 år' og 'Shared Responsibility - The United Nations in the Age of Globalization'.

Carsten Staur var ifølge Development Today i hård konkurrence om posten med den tidligere norske udviklingsminister Nikolai Astrup, men Danmark formåede at overbevise flere medlemmer til sidst. Ved en vejledende afstemning i sidste uge skulle Staur akkurat have fået opbakning fra et flertal af de 31 medlemmer.

Den nye formand overtager posten fra britiske Susanna Moorehead, der har været formand siden 2019.

OECD DAC består af 31 medlemmer og er et forum for donorlande, hvor der bliver aftalt internationale principper, regler og standarder for udviklingssamarbejde. OECD DAC offentliggør løbende data og analyser af udviklingsbistand og monitorerer, hvordan medlemmerne leverer på deres løfter.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Staur

Formand, OECD's bistandsorganisation, DAC, tidligere OECD-ambassadør, Paris, fhv. FN-ambassadør, New York og Geneve
cand.mag. i historie og dansk (Københavns Uni. 1980)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024