Om  
Thomas Borgen
Jesper Nielsen

Danske Bank indsætter afløser for Thomas Borgen

Danske Banks bestyrelse har udpeget en midlertidig administrerende direktør og fritstiller således Thomas Borgen. Valget er faldet på Jesper Nielsen, der er chef for Banking Danmark.

Astrid Johanne Bjørnskov

Danske Bank har udpeget en midlertidig administrerende direktør. Det skriver Børsen. Afløseren er fundet i Danske Banks danske afdeling Banking Danmark.

"Jeg er blevet bedt om at stå i spidsen for mine kolleger i direktionen, og det ansvar påtager jeg mig gerne. Jeg betragter det mest som en formalitet og glæder mig til, at der kommer en permanent løsning på plads," siger Jesper Nielsen i et skriftligt svar til Børsen. 

Allerede nu melder banken ud, at Jesper Nielsen ikke er kandidat til den faste stilling. Men med udnævnelsen af afløseren, fritstiller banken Thomas Borgen og lægger dermed afstand til den afgående administrerende direktør, der er i centrum i hvidvaskskandalen.

I øjeblikket efterforsker Bagmandspolitiet og Danske Bank selv skandalen, der ifølge bankens egne oplysninger drejer sig om hvidvask af op mod 1.500 milliarder kroner i perioden 2007-2015.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Borgen

Fhv. adm. direktør, Danske Bank, seniorrådgiver, Reiten & Co., ph.d.-studerende, BI Norwegian School of Business
M.Sc. i business administration (Syracuse, New York 1989)

Jesper Nielsen

Administrerende direktør, BEC
cand.polit. (Københavns Uni. 1996)

0:000:00