Om  
Anja Dalgaard-Nielsen
Jeppe Kofod

Dansker udpeget som medlem af Natos refleksionsproces

Anja Dalgaard-Nielsen er nyt medlem af Natos reflektionsgruppe, der senest i december 2020 skal levere sine konkrete anbefalinger til de allierede. 

Jesper Ravnborg

Hvordan skal Nato's samarbejde styrkes fremover?

Det spørgsmål skal Anja Dalgaard-Nielsen hjælpe med at besvare. Hun er nemlig udpeget som medlem af Natos refleksionsgruppe, der senest i december 2020 skal levere sine konkrete anbefalinger til de allierede.

Der skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse

På stats- og regeringschefernes møde 3.-4. december 2019 i London blev det besluttet at igangsætte en refleksionsproces for at styrke Natos politiske samarbejde. I alt er ti personer blevet udpeget, og her har den danske chef for Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet altså fundet plads.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er glad for, at en dansker er betroet den opgave:

”Jeg er stolt over, at Natos generalsekretær har udpeget Anja Dalgaard-Nielsen som medlem af Natos refleksionsgruppe. At vi får valgt en dansker til at indgå i refleksionsgruppen, er udtryk for den høje anseelse, Danmark nyder blandt de øvrige allierede," siger han i pressemeddelelsen. 

Gruppen ventes formelt nedsat på Nato-udenrigsministermødet 2. april, der for første gang i Natos historie afholdes som et virtuelt møde i lyset af den globale covid-19 pandemi.

Forsvarsakademiet er en selvstændig myndighed underlagt Forsvarskommandoen, der varetager uddannelse, forskning og rådgivning inden for militære kerneopgaver. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anja Dalgaard-Nielsen

Chef for Efterretningssektoren, Forsvarets Efterretningstjeneste, professor II, Universitetet i Stavanger, fhv. chef, Institut for Strategi, Forsvarsakademiet, fhv. chef, Forebyggende Sikkerhed, PET,
Cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1996), ph.d. (Johns Hopkins Uni. SAIS 2002), MPG (Københavns Uni. 2013)

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

0:000:00