Departementschef bliver direktør i Folketinget

JOBSKIFTE: Marie Hansen forlader tjansen som departementschef i Kulturministeriet for at blive ny direktør i Folketinget.

55-årige Marie Hansen forlader Kulturministeriet for at blive direktør i Folketinget.
55-årige Marie Hansen forlader Kulturministeriet for at blive direktør i Folketinget.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Folketinget sætter nu navn på sin nye direktør.

Udvalget for Forretningsordenen har tirsdag morgen godkendt ansættelsen af 55-årige Marie Hansen.

"Med Marie Hansen får Folketinget en direktør med stor erfaring i topledelse i et politisk miljø. Hun har forståelse for Folketingets rolle og en stærk vilje til at få det bedste ud af samspillet med Folketingets medlemmer, partisekretariater, presse og danskerne. Og så har hun et blik for, at medarbejdernes trivsel er en vigtig forudsætning for at skabe gode resultater," udtaler Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, i en pressemeddelelse.

Ansættelsen betyder samtidig, at Kulturministeriet skal finde en ny departementschef. Den post har nemlig tilhørt Marie Hansen siden 2014.

Utrættelig departementschef
Kulturminister Joy Mogensen (S) giver den afgående departementschef rosende ord med på vejen over til Folketinget. Hun kalder blandt andet Marie Hansen for en "inspirerende, dygtig og utrættelig departementschef".

"Under fire regeringer har Marie med sit vindende væsen og sikre hånd bidraget til, at dansk kulturliv har fået de bedst mulige betingelser for at blomstre. Marie er garant for et højt fagligt niveau og en grundlæggende ordentlighed – både i ministerbetjeningen, ledelsen af ministeriet og samarbejdet med kulturlivet," tilføjer kulturministeren i en pressemeddelelse.

Marie Hansen sender ros retur til Joy Mogensen, mens hun samtidig ser frem mod at løfte den nye opgave som kvinden i spidsen for Folketingets Administration:

"Mange tak til dig, Joy. Tak for samarbejdet, sparringen og for holde fast i, at kulturen er det, som binder os sammen. Jeg tager afsked med et ministerium, jeg holder utroligt meget af, og ser frem til at forsætte mit virke for en anden bærende søjle i vores demokrati, Folketinget," udtaler Marie Hansen i en pressemeddelelse.

Slotsholmen har været den nye direktørs hjemmebane i det meste af hendes karriere. Foruden jobbet som departementschef har Marie Hansen blandt andet været direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen, afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet og ministersekretær  i Statsministeriet. Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1988.

Marie Hansen tiltræder den nye stilling hurtigst muligt, og hun afløser Carsten U. Larsen, der går på pension.

Dokumentation

Blå bog: Marie Hansen
Født 4. juni 1964, Hellerup

Uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1988.

  • Departementschef i Kulturministeriet 2014 - nu
  • Direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen 2003-2013
  • Afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet 2001-2003
  • Kommitteret i Statsministeriet 1997-2001
  • Kontorchef i Økonomiministeriet 1995-1997 
  • Ministersekretær i Statsministeriet 1991-1995
  • Fuldmægtig i Økonomiministeriet 1988-1991.

Kilde: Kulturministeriet


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marie Hansen

Direktør for Folketingets Administration
Cand.polit. (Københavns Uni. 1988)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024