Støjbergs departementschef stopper

EXIT: Uffe Toudal stopper som departementschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Inger Støjberg giver stor ros. 

Udlændinge- og Integrationsministeriet skal til at se sig om efter en ny departementschef. Det sker, efter at Uffe Toudal har meddelt, at han stopper ved udgangen af september 2018.

Samlet har han været departementschef i 13 år, hvor de sidste tre har været i Udlændinge- og Integrationsministeriet med Inger Støjberg (V) som minister.

Inger Støjberg kommer til at savne sin afgående departementschef.

”Uffe Toudal har været en fantastisk departementschef, og jeg har sat meget stor pris på vores samarbejde i Udlændinge- og Integrationsministeriet,” udtaler hun i en pressemeddelelse.

Som at bygge en flyvemaskine i luften
Inger Støjberg understreger blandt andet, at Udlændinge- og Integrationsministeriet i 2015 var helt nyoprettet, da Danmark og Europa blev ramt af en flygtningekrise. I den forbindelse var det Uffe Toudals opgave at opbygge en ny organisation, samtidig med at der skulle leveres ny politik til Støjberg og regeringen.

”Det svarer til at bygge en flyvemaskine i luften, og den opgave har Uffe løst til UG. Jeg vil komme til at savne Uffe, hans kompetente rådgivning og hans evigt gode humør, men jeg har også forståelse for, at han efter mange år som departementschef nu har fundet det rigtigt at stoppe,” udtaler hun.

Forrige artikel Dagens overblik: S barsler med ny topskat på arveafgift Dagens overblik: S barsler med ny topskat på arveafgift Næste artikel LA til DF: Lov, at I støtter en borgerlig regering LA til DF: Lov, at I støtter en borgerlig regering
Nu begynder forhandlingerne om sundhed:

Nu begynder forhandlingerne om sundhed: "Vi har god nok tid"

INTERVIEW: Dansk Folkeparti savner et tydeligere fokus på psykiatrien i regeringens sundhedsreform, siger sundhedsordfører Liselott Blixt. Her ridser hun partiets prioriteter op før de forhandlinger, der begynder i Finansministeriet onsdag.