Departementschefer flyttes rundt

REGERINGEN: Statsminister Lars Løkke Rasmussen har præsenteret sin nye regering. En række ministerier bliver slået sammen, og det betyder omrokeringer på departementschefposterne.

Med den nye Venstre-regeringen bliver antallet af ministerposter reduceret fra 20 til 17. Det får også betydning for ministeriernes topembedsmænd, departementscheferne. 

Departementschef i Økonomi- og Inderigsministeriet Sophus Garfiel overtager stillingen som departementschef i det nye Social- og Indenrigsministerium, hvor Karen Ellemann er ny minister. 

Økonomiministeriet flyttes under Finansministeriets ressortområde, hvor Martin Præstegaard er departementschef. Jesper Zwisler, som var departementschef i det nu nedlagte Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, får ikke en ny post. 

Henrik Studsgaard, som er departementschef i Miljøministeriet, overtager stillingen som departementschef i det nye Miljø- og Fødevareministerium, hvor Eva Kjer Hansen bliver minister. Nuværende departementschef Ib Byrge Sørensen får ikke en ny post. 

Uffe Toudal, som er departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet, bliver ny chef for det nyoprettede ministerium Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, hvor Inger Støjberg sidder på ministerposten. Det betyder et farvel til nuværende departementschef i boligministeriet Claes Nilas.

Statsministeriet oplyser, at posten som departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet vil blive slået op. 

Departementscheferne tiltrådte deres nye poster søndag.

Forrige artikel Her er regeringsgrundlaget Her er regeringsgrundlaget Næste artikel Lars Løkke: Vi må give og tage Lars Løkke: Vi må give og tage