Derfor går det dårligere med ligestilling i Danmark end i resten af Norden

Det er kvindernes internationale kampdag, og sammen med en sociolog undersøger vi, hvordan det står til med ligestilling på danske arbejdspladser. Lyt med i dagens Ajour.

Karen Hækkerup er generalsekretær i Unicef og en af de kvindelige topchefer, som fortæller om ligestilling i danske virksomheder i en ny bog af Sarah Steinitz. Hør eksempler fra Karen Hækkerups vej til tops i dagens udgave af Altinget Ajour. 
Karen Hækkerup er generalsekretær i Unicef og en af de kvindelige topchefer, som fortæller om ligestilling i danske virksomheder i en ny bog af Sarah Steinitz. Hør eksempler fra Karen Hækkerups vej til tops i dagens udgave af Altinget Ajour. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Da vi danskere skulle udpege 10 særligt danske værdier i Danmarkskanonen i 2016, stemte vi 'kønsligestilling' ind som en særlig dansk værdi.

I anledning af kvindernes kampdag ser vi nu på ligestilling i Danmark og især på danske arbejdspladser.

Der er nemlig færre kvindelige ledere i danske virksomheder end i alle andre nordiske lande, og Danmark er også det eneste land i Norden, som endnu ikke har øremærket barsel til mænd. 

Så måske er ligestilling slet ikke så vigtigt for os, som vi går rundt og tror?

Lyt med i dagens afsnit, hvor vi taler med sociolog Sarah Steinitz om ligestilling i Danmark anno 2021.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00