Det har fondene givet penge til i marts og april

Ombygning af erhvervsskoler i Roskilde og Helsingør og en croquis-turne på landets ungdomsuddannelser. Få overblik over de sidste par måneders uddelinger fra de almennyttige fonde.

Foto: Morten Rygaard for Muskelsvindfonden
Julie Schønning

Der er især blevet bevilget midler målrettet børn, unge og undervisningsrettede tiltag i forårets første par måneder.

Blandt andet skal en markant ombygning af erhvervsskolerne i Roskilde realiseres med 80 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden, ligesom en ny teknisk skole på Helsingørs havnefront, der skal huse de maritime håndværksuddannelser, skal bygges med 15 millioner kroner fra Tietgenfonden.

Se hele listen, som er udarbejdet af Fondenes Videnscenter, herunder.

Ombygning af erhvervsskolen Zealand Business College

Erhvervsskoleeleverne på Zealand Business College (ZBC) i Roskilde kan se frem til en omdisponering af skolen, der skal bidrage til et attraktivt undervisnings- og studiemiljø. Værksteder og faglokaler skal moderniseres, og et nyt fællesområde skal forbinde hovedindgangen med skærehallerne. Ombygningen vil koste i alt 130 millioner kroner, og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal støtter projektet med 80 millioner kroner. 

Renovering af forældrekollegie på Frederiksberg

Men en donation på 33 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond skal Forældrekollegiet på Frederiksberg, der huser enlige forsørgere, som er studerende, renoveres. Ejendommens 13 lejligheder får installeret køkken og bad, der skal indrettes nye fællesfaciliteter, og ejendommen skal isoleres bedre og skimmelrenoveres.

Flere unge skal være cybereksperter

Industriens Fond har afsat 9,5 millioner kroner til ungenetværket Cyberskills – der skifter navn til Cyberskills Career – som forsørger at gøre det "cool" at blive klog på IT-sikkerhed og få flere unge til at vælge cybersikkerhed som karrierevej.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00