Det indeholder Altinget | Magt 2012

MAGT: Se her, hvilke artikler og lister du kan finde i Altinget.dks magtanalyse - et nyt magasin om magten i dansk politik.
Hvilke ministre er de mest magtfulde? Og hvem er på vej frem? Hvilke ministerier har mest indflydelse, og hvilke departementschefer er øverst i magthierarkiet. Få svaret i Altinget | Magt.
Hvilke ministre er de mest magtfulde? Og hvem er på vej frem? Hvilke ministerier har mest indflydelse, og hvilke departementschefer er øverst i magthierarkiet. Få svaret i Altinget | Magt. Foto: Hasse Ferrold

Altinget | Magt er et nyt digitalt magasin om magten i dansk politik. Se her, hvad Altinget | Magt, indeholder. 

Liste: Magtlisten - Her er Regeringens hierarki

Artikel: Sådan har vi lavet Altinget | Magt

Artikel: Thorning tippet af tronen
Altinget | Magt placerer den radikale leder over statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). En naturlig konsekvens af de stik, som Margrethe Vestager trak hjem ved valget for et år siden og i regeringsforhandlingerne. De loyale løjtnanter tegner kredsen omkring de to suveræne topfolk i regeringen. Inklusive lister: Statsrådslisten. Ministre på vej og ned, Hvem sidder i de centrale udvalg.

Miniportrætter: Alle ministre og alle ministerier

Artikel: Vestager har genrejst Økonomiministeriet
De Radikales leder Margrethe Vestager har i den grad sat sit præg på den økonomiske politik. En del af hendes strategi har været at få genskabt et stærkt Økonomiministerium under sig.

Liste: Ministrenes budgetter

Artikel: SF-ministre strippet for budgetmagt
SF's ministre sidder kun på tre procent af statens budget. SF har snydt sig selv, mener tidligere V-formand Uffe Ellemann. Magten ligger dog ikke i at have et stort budget, siger eks-departementschef. Inklusive liste: Partiernes budgetmagt.

Artikel: Magten til at bestemme over andre
Nogle ministerier kan bestemme over andre. Det giver meget magt. Andre ministerier har en speciel viden eller en stærk departementschef. Og endelig smitter ministerens magt også af på ministeriet. Læs her om Altinget | Magts hierarki over ministerierne. Inklusive lister: Ministeriernes hierarki, Ministeriernes lønudgifter.

Artikel: Giver popularitet magt?
Folkelig opbakning er en luftig værdi, der kan omsættes til indflydelse. Men der er ingen lighedstegn mellem popularitet og magt, viser eksemplerne Nicolai Wammen (S) og Thor Möger Pedersen (SF). Inklusive lister: Hvordan vurderer befolkningen ministrenes indsats, Personligt stemmetal, Evne til at sætte dagsorden, Troværdighed.

Artikel: Kongerne af Slotsholmen
Centraladministrationens 20 departementschefer fremstår som en samlet gruppe. Men selv den lille gruppe er det langt mellem top og bund. Læs her, hvad der skal til for at komme til tops i Slotsholmens hierarki. Inklusive lister: Departementschefernes hierarki, Departementschefernes løn og anciennitet.

Artikel: Superstyrelse svinger sparepisken
En ny magtfaktor tager form i hierarkiet på Slotsholmen. Moderniseringsstyrelsen har fået en magt, som mange departementer kun kan drømme om.

Artikel: Udenrigspolitik: Siloen på Asiatisk Plads mister indflydelse
Med regeringsskiftet oprustede Udenrigsministeriet på ministerfronten. Men Altingets magtanalyse viser, at ministeriet ikke har fået mere magt af den grund - tværtimod.

Artikel: Redington i bund blandt rådgivere
Spindoktorerne hos Vestager, Corydon og Mette Frederiksen får de bedste bedømmelser blandt Christiansborgjournalisterne, mens Thornings højre hånd ender på en sidsteplads. Inklusive lister: Rådgivernes løn, Vurdering af rådgivere.

Artikel: Mænd sidder massivt på ministerierne
Toppen af statens embedsværk er fortsat tungt besat af mænd. Og de mandlige chefer tjener mere end kvinderne. Det er også mænd, der trækker i trådene, når der skal ansættes nye chefer, påpeger ekspert. Inklusive liste: Departementschefernes løn og anciennitet.

Artikel: Erfaring - en kilde til magt
Kun to ministre havde erfaring med at lede landet, da regeringen trådte til sidste år. En erfaring, der kan give magt på flere fronter, lyder det samstemmigt fra ledelsesforsker, tidligere minister og fra regeringens mest erfarne minister. Inklusive liste: Ministrenes erfaring.

Artikel: Erfaring - Første gang er svær
Det første år med ministeransvar har ikke været en dans på roser for SF. Den manglende regeringserfaring har spillet markant ind på det første hæsblæsende år i regering, vurderer kommentatorer.

Artikel: Topchefer skræddersyr magtministerier
Organisationen af de magtfulde ministerier varierer efter topembedsmændenes smag. Tradition og modefænomener har skabt et virvar af ministeriekonstruktioner, som balancerer mellem armslængde og politisk topstyring. Inklusive liste: Modeller over ministerier.

Artikel: Undervisning: Da lillebror fik vokseværk
Siden regeringsskiftet er der blevet vendt op og ned på styrkeforholdet mellem Børne- og Undervisningsministeriet og Uddannelsesministeriet. De videregående uddannelser har med Morten Østergaard (R) som minister fået en langt mere central plads i regeringen. Det kan svække Christine Antorinis (S) indflydelse på skoleområdet.

Artikel: Klima og miljø: Kampen om den grønne dagsorden
Tre ministre kæmper om den grønne dagsorden. Trods SF's krise er Ida Auken populær. Men det er klimaminister Martin Lidegaard, som har leveret resultaterne. Fødevareminister Mette Gjerskov (S) har det svært.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00