Om  
Ulla Tofte

Det Nationalhistoriske Museum får ny direktør

Ulla Tofte skal fremover være direktør for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Hun forlader dermed sin nuværende stilling som direktør for M/S Museet for Søfart.

Ulla Tofte bliver ny direktør for Det Nationalhistoriske Museum. Dermed forlader hun stillingen som direktør for M/S Museum for Søfart.
Ulla Tofte bliver ny direktør for Det Nationalhistoriske Museum. Dermed forlader hun stillingen som direktør for M/S Museum for Søfart.Foto: Pressefoto/Carlsbergfondet
Andreas Esbjørnsen

Bestyrelsen for Det Nationalhistoriske Museums har netop udnævnt Ulla Tofte som ny direktør, der tiltræder senere på året.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

Dermed skifter hun søfartshistorien ud med den danske kulturarv, som er den historie, Det Nationalhistoriske Museum formidler.

De seneste syv år har hun nemlig været direktør på M/S Museet for Søfart, men nu ser hun frem til at formidle nationalhistorie på Frederiksborg.

”Jeg har altid været optaget af at få historie, kunst og arkitektur ud til mange flere mennesker. Det Nationalhistoriske Museum skal være et naturligt førstevalg for alle, der er optaget af, hvem vi er, hvad vi er rundet af, og hvordan vi som individer og som land udvikler os i samspil med resten af verden,” udtaler Ulla Tofte.

Hun overtager stillingen fra Mette Skougaard, der gik på pension i foråret efter 17 år i spidsen for museet.

Ulla Tofte har før Museet for Søfart været direktør i den erhvervsdrivende fond Golden Days, hvor hun også tidligere var festivalchef. Derudover bestrider hun er række tillidshverv og blev i 2019 nomineret til ’Årets Leder’.

Hun er uddannet cand.mag. i historie og fransk fra Københavns Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulla Tofte

Direktør, Frederiksborg - nationalhistorisk museum, fhv. bestyrelsesmedlem, Dansk Erhverv
cand.mag. i historie og fransk (Københavns Uni. 1998)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024