Om  
Michael Bjørn Nellemann

Det Obelske Familiefond hyrer hofchef som ny direktør

Prins Henriks hofchef, Michael Bjørn Nellemann, der de seneste fem år været museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling, bliver ny direktør for Det Obelske Familiefond.

Line Jenvall

Det er en mand med royale forbindelser, der skal være ny direktør i Dat Obelske Familiefond. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Til maj sætter Michael Bjørn Nellemann sig på direktørposten i fonden, der har nordjyske rødder, men i dag gør sig gældende på nationalt plan inden for blandt andet forskning, kunst og sociale initiativer.

Michael Bjørn Nellemann har tidligere været kultur- og presseråd ved Den Danske Ambassade i Paris i mere end ti år, og siden 2015 har han ved siden af sin stilling som museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling fungeret som hofchef for H.K.H. Prins Henrik. Den post beholder han ved siden af jobbet som direktør i Det Obelske Familiefond, og han ser frem til at bidrage til det vigtige arbejde.

"Som museumsdirektør kender jeg meget til fondenes betydning for kulturlivets mange brugere. De danske fonde gør en markant forskel for vældig mange mennesker i Danmark. Det gælder også Det Obelske Familiefond, som jeg glæder mig til at arbejde for," siger Michael Bjørn Nellemann i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Bjørn Nellemann

Ejer, Thiemers Magasin, formand, Rungstedlundfonden - Karen Blixen Museet, formand, Højhuset Herning, formand, Klassiske dage, Holstebro
civiløkonom/SPRØK (CBS 1993), BA i kunsthistorie (Københavns Uni. 1997)

0:000:00