Det sker i dansk politik: Løkkes Østeuropa-tur, ny knivlov og soldater til Syrien og Irak

OVERBLIK: Lars Løkke Rasmussen rejser til Polen og Ukraine, men det er ikke det eneste, der sker i dansk politik i denne uge. Blandt andet skal Folketinget tage stilling til, om Danmark skal sende 400 soldater til Irak og Syrien. Få overblik over ugen her.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Der er flere forhandlinger i gang på Christiansborg. Forhandlingerne mellem regeringen og Folketingets partier om at finde en løsning på radikaliserede imamer fortsætter, og det samme gør forhandlingerne om en ny gymnasiereform.

Derudover er regeringen sammen med fagbevægelsen og arbejdsgiverne klar til at tage hul på anden etape af trepartforhandlingerne efter sættemødet i fredags.

Mandag rejser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til Polen. Her mødes han med landets premierminister, Beata Szydło, og besøger danske virksomheder.

Tirsdag skal Folketinget tage stilling til, om Danmark skal sende yderligere militære bidrag til at bekæmpe terrororganisationen Islamisk Stat i Irak og Syrien. Der er flertal for forslaget fra udenrigsminister Kristian Jensen (V), som vil sætte specialstyrker ind mod IS i Irak og Syrien, og det samlede bidrag er på 400 danske soldater.

Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) skal tirsdag i samråd om kvaliteten i undervisningstilbuddene til flygtningebørn.

Også boligminister Inger Støjberg skal i samråd, som handler om studieboliger.

Tirsdag tager statsministeren videre til Ukraine, hvor han skal mødes med landets præsident, Petro Porosjenko, og den nye premierminister, Volodimir Groisman. Derudover står Løkke i spidsen for et dansk-ukrainsk virksomhedsforum, og han ledsages af en række danske virksomheder på besøget.

Tirsdag aften uddeler Den Danske Publicistklub Publicistpriserne 2016. Jens Gaardbo er vært, og til hovedprisen er de nominerede: Forfatter og videnskabsjournalist Lone Frank (Weekendavisen), journalist og forfatter Mads Kastrup (Ekstra Bladet) og stifter af Mandag Morgen, Erik Rasmussen. Se de andre kategorier og nomineringer her.

Onsdag er der høring om radikalisering. Her skal blandt andre Ahmed Akkari snakke om udfordringer og erfaringer med forebyggelse og bekæmpelse af radikalisering. I anden afdeling af høringen skal debattør og blogger Geeti Amiri sammen med tre andre tale om forebyggelse af radikalisering og bekæmpelse af social kontrol i visse muslimske miljøer. Se program her.

Der er også en anden høring på dagsordenen onsdag, nemlig Ligestillingsudvalgets om social kontrol. Se programmet for den her

Der er et samråd på menuen onsdag. Energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal i samråd om landbrugspakken, hvor han blandt skal redegøre for, hvad regeringen vil gøre for at neutralisere klimaeffekten af selvsamme pakke.

Torsdag skal Folketinget stemme om regeringens nye knivlov, som der på forhånd er flertal for. Den nye knivlov lemper på den ene side reglerne for brug af knive til fornuftige dagligdags formål og skærper på den anden side kursen mod knive i blandt andet nattelivet og kriminelle miljøer.

Der er ikke mindre end fire samråd på dagsordenen torsdag:

  • Skatteminister Karsten Lauritzen (V) skal i samråd om regeringens udskydelse af forhandlingerne om et nyt ejendomsvurderingssystem.
  • Transportminister Hans Christian Schmidt (V) skal i samråd om blandt andet rettidighed, kapacitet i togene og informationsniveau på Svendborgbanen.
  • Justitsminister Søren Pind (V) skal i samråd om sessionslogning.
  • Sidst, men ikke mindst, skal finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) redegøre for forskellige forhold i forbindelse med præciseringen af finanslovaftalen om besparelser i boligydelsen.

Fredag er det store bededag, så der holder Folketinget fri ligesom det meste af Danmark.

Miniferien benytter de unge socialdemokrater sig af, når DSU holder sin 41. kongres. Det sker i Vejen, og kongressen varer helt til søndag.

Også Radikal Ungdom samles i storebededagsferien. Det sker lørdag, hvor ungdomspartiet holder politisk stormøde.

LO's næstformand Arne Grevsen fylder 60 år tirsdag. Tillykke til ham.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00