DF ekskluderer endnu en lokalpolitiker

Vivi Jensen blev i sidste måned gruppeformand for DF i Nordjyllands Regionsråd efter hendes forgænger blev fyret, men nu har partiets hovedbestyrelse ekskluderet hende. Dermed øges rækken af lokalpolitikere, som det sidste stykke tid er blevet smidt ud af partiet.

Morten Hauge Larsen

DF´s hovedbestyrelse har ekskluderet 55-årige Vivi Jensen, medlem af Hjørring Byråd og nyvalgt formand for Regionsrådet i Nordjylland. Det skriver Nordjyske.dk.

Det sker, ifølge partiet, efter Vivi Jensen i lang tid har været centrum for intern uro, ligesom hun for nylig har stævnet byråds- og partikollegaen Vibeke Købsted (DF) for injurier. 

“Der har i fem år været intern strid på kryds og tværs i DF i Hjørring, altid med Vivi Jensen i centrum. Hver gang har nogle forladt partiet. Andre, der bakkede Vivi Jensen op, er blevet - men efter nogen tid har de vendt sig mod hende. Vi var klar til igen at forsøge at mægle, men vi kan ikke acceptere, at interne uenigheder skal ende i retssalene,” siger organisationskonsulent i DF Steen Thomsen. 

Vivi Jensen oplyser til Nordjyske.dk, at hun har holdt fast i stævningen, fordi hun regner med at blive renset. 

Den foregående gruppeformand for DF i Regionsrådet, Peter Sørensen, blev i sidste måned degraderet, fordi han indgik en budgetaftale, som DF efterfølgende stemte imod. 

I starten af september blev 2. viceborgmester i Vejle og medstifter af Dansk Folkeparti, Holger Gorm Petersen, smidt ud af partiet. Her forlød det, at han havde skabt sig fjender internt i DF på grund af sin facon. Holger Gorm Petersen blev stillet et ultimatum om at trække sig som gruppeformand og fra sin plads i økonomiudvalget - et krav han ikke ville indstille sig på. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00