DF kræver, at Ellemann leverer varen

MENINGSMÅLING: Næsten halvdelen af danskerne tror, at den nye socialminister vil gøre mere for de socialt udsatte end forgængeren. Det er glimrende med høje forventninger, mener DF, der vil holde ministeren fast på handling.
Nær ved halvdelen af danskerne mener, at Karen Ellemann vil gøre mere for de socialt udsatte. Og det er godt, at forventningerne er høje, mener Martin Henriksen (DF).
Nær ved halvdelen af danskerne mener, at Karen Ellemann vil gøre mere for de socialt udsatte. Og det er godt, at forventningerne er høje, mener Martin Henriksen (DF).Foto: www.colourbox.com
Marie Dissing Sandahl
For godt halvanden måned siden fik landet en ny indenrigs- og socialminister, og ifølge 41 procent af danskerne vil Karen Ellemann (V) gøre mere for de socialt udsatte, end Karen Jespersen (V) gjorde. Det viser en meningsmåling lavet af analyseinstituttet A&B for Altinget.dk.

Og det overrasker ikke Dansk Folkepartis socialordfører Martin Henriksen.

"Jeg synes, man skal lægge mærke til, at ministeren får noget at leve op til, for det er en stor del, der siger, at de har forventninger. Og det har jeg også," siger han.

Meningsmålingen viser desuden en tendens til, at flere blandt Venstre og Konservatives egne vælgere forventer mere af Karen Ellemann. Her tror over halvdelen, at den nye minister vil gøre mere for socialt udsatte.

"Jeg synes, det er glimrende, at det både i befolkningen generelt og blandt Venstre og Konservatives vælgere forventes, at Karen Ellemann leverer noget på det socialpolitiske område, og det vil vi i Dansk Folkeparti holde hende fast på," siger Martin Henriksen.

Mit indtryk af ministeren er godt, men nu skal vi jo ikke kaste en endelig dom, for vi skal først have leveret nogle resultater og forbedringer for dem, der hører under ministerens ansvarsområde.

Martin Henriksen (DF)
Socialordfører

Ny minister skal have tid
Ordføreren vil selv give den nye minister tid til at finde sig til rette, før han vurderer hende.

"Jeg har fuld forståelse for, at hun skal nå at sætte sig ind i tingene, og socialområdet er et stort område, og det kender jeg selv som ny. Men mit indtryk af ministeren er godt, men nu skal vi jo ikke kaste en endelig dom, for vi skal først have leveret nogle resultater og forbedringer for dem, der hører under ministerens ansvarsområde," siger han.

De samme toner kommer fra den konservative socialordfører, der dog mener, det er for tidligt at lave meningsmålinger, når ministeren kun har arbejdet siden 8. april.

"Jeg konstaterer, at vi har fået en my minister, og jeg synes, vi skal lade hende sætte sig i stolen og komme ind i sagerne, og så lade hende vise, hvilken vej hun vil gå. Jeg har et godt samarbejde med den nye minister, og det tegner lovende for fremtiden," siger Vivi Kier, som ikke ser det som sit arbejde at vurdere den nye minister, men at få konservativ socialpolitik gennemført.

Sløvt fra start
Men det er det ikke alle, der er enige i. Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksens første erfaringer er ikke positive.

"Der har været fire store sager på socialområdet i hendes første tid, og ministeren er kommet sløvt fra start. Hun gør ikke noget for fattige, der er sat ud af deres lejligheder, hun har nægtet at diskutere økonomisk fattigdom, hun vil ikke tillade et fikserum, og så har hun valgt ikke at handle efter, at børne-organisationerne har udtalt en voldsom kritik," siger hun og fortsætter:

"Så jeg er bekymret for, at danskernes forventninger bliver gjort til skamme. Karen Ellemann skal op i omdrejninger, hvis det skal få nogen betydning, at der er kommet en ny minister, for hun har misset de første chancer."

Karen J. lavede værdipolitik
Alligevel er Mette Frederiksen positivt stemt for den nye minister.

"Det er svært at gøre mindre, end Karen Jespersen gjorde. Og indsatsen for de dårligst stillede mennesker har været minimal de sidste år," siger hun.

Og meningsmålingen siger også noget om den afgåede minister, er Martin Henriksen enig i. Hun havde svært ved at markere sig på det sociale område, fordi ministeriet var for stort, mener han.

"Og så har Karen Jespersen gjort ud af en værdidiskussion, som vi er glade for i Dansk Folkeparti. Men havde hun nu været lige så god til at føre den socialpolitiske diskussion som den værdipolitiske, så kan det være, at tallene i meningsmålingen havde set anderledes ud," siger han og tilføjer, at han ikke er i tvivl om, at Karen Jespersen brænder for det sociale område.

Dokumentation

Spørgsmål:

Karen Ellemann har taget over som ansvarlig for socialpolitikken i Danmark efter Karen Jespersen. Tror du, den nye minister vil gøre mere eller mindre for de socialt udsatte?


  Total
 Hun vil gøre mere 40,9
 Hun vil gøre mindre 18,4
 Ved ikke  40,7

 

 



 

  DF K  V LA S R SF EL
Hun vil gøre mere 33,353,6 55,233,3 32,2 44,4 31,7 34,8
Hun vil gøre mindre 16,110,1 6,733,3 30,8 18,5 21,6 34,8
 Ved ikke 50,636,238,133,3 37,1 37,0 46,7 30,4

 

 

 


Undersøgelsesperiode: torsdag den 30/4 til onsdag 6/5
Antal adspurgte: 1099


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

Karen Ellemann

Generalsekretær, Nordisk Ministerråd, fhv. minister, MF (V) og medlem af Folketingets Præsidium
lærer (N. Zahles Seminarium. 2004)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00