DF-partiveteran stiller op i god Aarhus-kreds

OPSTILLET: En af drivkræfterne i Dansk Folkepartis organisation Steen Thomsen håber nu selv på en karriere som politiker. Han er netop blevet opstillet til Folketinget i Aarhus. Skærpet kamp om de fem mandater i Østjylland.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Rasmus Nielsen

Organisationskonsulent i Dansk Folkeparti Steen Thomsen, der både har været generalsekretær og sekretariatchef for partiet på Christiansborg, håber nu at gå politikervejen.

Han stammer fra og bor i Horsens og blev lørdag opstillet i Østjyllands Storkreds, nærmere betegnet den attraktive Aarhus Vest-kreds, der er den største i byen. Partiet har dog ikke i dag nogen valgt i landets næststørste by.

Dermed forsøger 47-årige Steen Thomsen at gøre partiets tidligere pressesekretær Søren Espersen følge. Han blev også opstillet til Folketinget og er i dag partiets udenrigsordfører.

Dansk Folkeparti står ifølge Altingets seneste geografiske mandatprognose til uændret at få fem mandater i Østjyllands Storkreds, så med Steen Thomsens ankomst kan der blive styrket kamp om vælgergunsten. For alle de fem, der blev valgt i 2015, ventes at genopstille: Kim Christiansen, Hans Kristian Skibby, Mette Hjermind Dencker, Tilde Bork og Claus Kvist Hansen.

Det hele startede faktisk i Venstre:

"Indtil 1999 var jeg medlem af Venstres kredsbestyrelse i Aarhus, da Uffe Ellemann opstillede i den kreds, jeg var i bestyrelsen for. Men også dengang var jeg modstander af EU’s udvikling og af den store indvandring, hvilket fik mig til at skifte til DF," forklarer Steen Thomsen.

Bankmand, partimand, folketingskandidat
Steen Thomsen startede som bankelev som 17-årig og har været hos Danske Bank indtil 1999, hvor han blev ansat som sekretariatschef hos Dansk Folkeparti. I 2001 blev han generalsekretær. I 2004 var han i forbindelse med en familieforøgelse retur i Horsens. 

"Jeg blev samme år valgt ind i DF’s hovedbestyrelse, hvor jeg fortsat sidder og faktisk har været med til samtlige hovedbestyrelsesmøder siden 1999. Jeg savnede det politiske i hverdagen og startede i 2009 som organisationskonsulent i DF, hvor jeg er bindeled mellem lokalforeninger og hovedbestyrelsen. Jeg har hjemmekontor i Horsens og er på Borgen et par dage om ugen og ellers rundt om i landet hos lokalforeninger og til kurser, hvor jeg underviser nye medlemmer, bestyrelsesmedlemmer og kandidater. Jeg er formand for partiets kursusudvalg," forklarer Steen Thomsen om sit partivirke.

Privat er Steen Thomsen gift, og parret har fire børn. Den vordende politiker er aktiv i KFUM og KFUK og er her chef for børnesommerlejre.

Steen Thomsen er en erfaren, ihærdig, udadvendt og venlig mand, og med sin lange rod i Dansk Folkeparti og store lokalkendskab er der mulighed for, at endnu en organisationsmand kan finde vej til en folketingstaburet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steen Thomsen

Konsulent, Danmarksdemokraterne, fhv. partisekretær, Dansk Folkeparti
handelsskole, bankuddannelse, videregående bankuddannelse (Danske Bank Akademi)