Gense pressemøde: Mette Frederiksen inviterer partier til at lave bred aftale om resten af genåbningen

Alle partier i Folketinget er inviteret med til at lave en fælles plan for udfasning af coronarestriktionerne. Det fortæller Mette Frederiksen på et pressemøde i Statsministeriet onsdag.

Andreas WindEmma Qvirin Holst

På mandag starter den anden genåbning af Danmark, når butikker åbner, og en række skoleelever vender tilbage.

Men nu mangler der en plan for, hvornår og hvordan resten af samfundet skal følge efter.

Derfor inviterer regeringen alle partier i Folketinget til at drøfte en fælles plan for, hvordan coronarestriktionerne skal udfases.

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Statsministeriet.

”Vi vil gerne invitere alle partier i Folketinget til i fællesskab at udarbejde en samlet plan for udfasning af restriktionerne, så alle i Danmark ved, hvad man har at forholde sig til,” siger hun.

Alle partier var tirsdag inviteret til drøftelser om, hvad der skulle genåbne 1. marts. Men tirsdag aften var de blå partier ude af forhandlingerne, og det endte med, at regeringen lavede en aftale med støttepartierne onsdag formiddag.

I løbet af pressemødet gennemgår Mette Frederiksen indholdet af onsdagens aftalen. Men hun kan også dele nyheden om, at patientrettighederne bliver genindført på mandag.

Du kan gense hele pressemødet øverst i artiklen, og du kan få overblik over, hvad der bliver genåbnet på mandag lige her.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00