Direktør for Radio24syv får nyt job

AFSKED: Jørgen Ramskov forlader Radio24syv til november for arbejde med film, tv og spil i Producentforeningen.

Jørgen Ramskov forlader Radio24syv senest 1. november.
Jørgen Ramskov forlader Radio24syv senest 1. november.Foto: Martin Sylvest Andersen / Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Det er tid til noget nyt. Det skriver Jørgen Ramskov på sin facebookprofil, hvor han 1. maj har offentliggjort, at han stopper som direktør for Radio24syv. 

Radio24syvs nuværende sendeperiode udløber 1. november, og i den forbindelse træder Jørgen Ramskov tilbage for i stedet at blive direktør i Producentforeningen. Det betyder dog ikke, at han ikke tror på, at der findes en løsning for at fortsætte radiokanalen. 

Jørgen Ramskov skal i stedet administrere en brancheforening med 122 medlemmer, der spænder fra film- og tv-producenter til producenter af reklamefilm og computerspil. Producentforeningen skal styrke og forbedre de danske uafhængige indholdsproducenters position og vilkår. 

"Med Jørgens Ramskovs indsigter og erfaring fra flere grene af vores medlemsskare − både fra Filminstituttet, tv, radio og som filmproducent − er han en stærk profil til stillingen som ny direktør for Producentforeningen," siger bestyrelsesformanden i Producentforeningen, Fredrik Hillerbrand, og fortsætter:

"Vi har naturligvis store forventninger til ham og er glade for at have ham ombord, når der skal kæmpes videre med arbejdet med blandt andet at sikre rettigheder samt forbedre producenternes generelle produktionsvilkår."

Jørgen Ramskov er klar til nye udfordringer, selvom det bliver en vemodig afsked med Radio24syv:

"Danske producenter står over for store muligheder og en del udfordringer. Der er sprudlende aktivitet i film- og tv-branchen, og vækstpotentialet for spil er enormt. Min ambition er at samle og forene både producenter og fagligheder, så hele branchen i fremtiden vil stå endnu stærkere – og så glæder jeg mig til at kæmpe medlemmernes sag," siger Jørgen Ramskov. 

Producenternes nye talsmand har selv omfattende erfaring med tv-branchen som blandt andet chef for Dokumentarredaktionen i DR 1995-98 og som programchef for DR1 1998-2000. Efter ansvar for en af de største tv-produktioner nogensinde, Det Europæiske Melodi Grand Prix 2000-01, blev han tv-direktør i DR 2001-04 og derefter direktør for Udvikling og Produktion på Det Danske Filminstitut 2004-06. Så blev han administrerende direktør for Nimbus Film 2006-08 og administrerende direktør for Copenhagen Film Festival 2009-11, hvor han så forlod tv og film for en tid for at være chef for den nye landsdækkende FM-radio uden for DR.

Jørgen Ramskov tiltræder sin stilling senest 1. november 2019, og Jan Neiiendam fortsætter som konstitueret direktør indtil da. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Ramskov

Direktør, Producentforeningen, formand for Copenhagen Film Fund og Teater Grob
journalist (DJH 1988)

0:000:00