Om  
Carsten Stendevad

Direktør stopper i ATP

Direktøren for pensionsordningen ATP, Carsten Stendevad, forlader sit job. 

Anne Justesen

Den obligatoriske pensionsordning ATP skal finde en ny direktør.

Carsten Stendevad, der siden 2013 har siddet på direktørposten, forlader pensionsselskabet. Det oplyser ATP i en pressemeddelelse. 

Stendevads farvel skyldes helbredsproblemer i familien. Han har derfor valgt at flytte tilbage til USA for være tæt på sin kones familie, hvor der er opstået en alvorlig helbredssituation.

"Det er en vanskelig beslutning for mig at sige farvel til ATP. Men givet situationen er det rigtige for os som familie nu at have base i USA. Det har været et stort privilegium at være direktør for ATP," siger Carsten Stendevad i en pressemeddelelse. 

Carsten Stendevad har været direktør i ATP de seneste tre år. Inden da var han Managing Director i Citigroups investeringsbank i New York, og han har også arbejdet hos McKinsey & Co. Han er uddannet cand.polit. og har desuden en mastergrad fra Harvards Kennedy School.

Bestyrelsesformand i ATP, Jørgen Søndergaard, takker Carsten Stendevad for hans indsats:

”Carsten nyder stor respekt blandt ATP’s mange interessenter – både for de stærke finansielle resultater, de mange forandringer i ATP og den måde, han har positioneret ATP på. Det er således på alle måder et stærkt ATP, som Carsten overleverer til sin efterfølger," siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Personligt har jeg sat stor pris på at arbejde sammen med Carsten. Udover at være faglig kompetent, så er han en åben og eftertænksom person og en særdeles overbevisende kommunikator. Jeg er ked af, at Carsten har valgt at stoppe nu, men jeg har stor respekt og forståelse for hans beslutning."

ATP oplyser i en pressemeddelelse, at Carsten Stendevad fratræder senere på året. Arbejdet med at finde en ny direktør sættes i gang hurtigst muligt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Stendevad

Senior fellow, Bridgewater Associates, fhv. direktør, ATP
mpp (Harvard 1998), cand.polit. (Københavns Uni. 1999)

0:000:00