Dødsfald: Fhv. direktør i Gigtforeningen Ingrid Due Pedersen (76)

Den tidligere direktør i Gigtforeningen, Ingrid Due Pedersen, er gået bort. Hun blev 76 år gammel. 

Forhenværende direktør i Gigtforeningen Ingrid Due Pedersen er død i slutningen af maj. Hun blev 76 år. Det skriver Gigtforeningen i en pressemeddelelse.  

Ingrid Due Pedersen startede sin karriere i Gigtforeningen i forretningsudvalget. I 1991 blev hun direktør for foreningen og var det frem til 2000, hvor hun selv valgte at trække sig af helbredsmæssige årsager og et ønske om at koncentrere sit arbejde om foreningens organisatoriske arbejde.

En af de helt store mærkesager for Ingrid Due Pedersen var det frivillige arbejde - en indsats, der i 2001 blev hædret med Frivillighedsprisen ”Ildsjælen”.

En anden sag, som også stod Ingrid Due Pedersen nært, var forholdene for hjemmeboende gigtpatienter, og hun var primus motor bag en konsulenttjeneste bestående af ergo- og fysioterapeuter samt socialrådgivere fordelt over hele Danmark. Ingrid Due Pedersen blev i 2002 tildelt Gigtforeningens æresmedalje.

Men det er ikke kun på den nationale scene, at Ingrid Due Jensen har gjort sig gældende. I den europæiske gigtorganisation EULAR har hun bidraget til, at patienter og sundhedsprofessionelle har fået en stemme gennem foreningerne PARE (People with Arthritis and Rheumatism) og Health Professionals. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00