Om  
Jens Kruse Mikkelsen
Marlene Borst Hansen

DR og TV 2 bytter pladser i Pressenævnet

Pressenævnet tager hul på de næste fire år, og i den sammenhæng er der både nye medlemmer og omrokering på tapetet. De fleste medlemmer har dog takket ja til at fortsætte endnu en periode. 

Julie Lundbek

Pressenævnet tager hul på en ny 4-årig periode, der løber fra januar 2016 til december 2019, og i den forbindelse er der omrokering og nye ansigter.

Redaktionschef på TV 2, Hans Peter Blicher, bliver fast medlem af Pressenævnet i stedet for etikchef Inger Bach fra Danmarks Radio, som istedet overtager Blichers post som stedfortræder. 

Formand for Pressenævnet, højesteretsdommer Hanne Schmidt, får højesteretsdommer Jens Kruse Mikkelsen som stedfortræder. Han afløser Jytte Scharling, som fra 2007-2014 var formand, men som nu har valgt at stoppe helt.

Det samme gør sig gældende for repræsentant fra offentligheden, Marianne Druedal, som er rundet 70 år og derfor efter mange års tjeneste i nævnet også har valgt at stoppe. Hun afløses af tidligere folketingsmedlem fra Radikale Venstre, Malene Borst Hansen, der nu er formand for Fora, som er et oplysningsforbund med fokus på læring og kreativitet. 

En oversigt over alle medlemmer af Pressenævnet kan ses her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Kruse Mikkelsen

Højesteretsdommer
cand.jur. (Aarhus Uni. 1990), LL.M (Harvard Law School, USA 1994)

Marlene Borst Hansen

Medlem, Pressenævnet, fhv. stedfortrædende MF (R), fhv. formand, Fora,
lærer (Haderslev Statsseminarium 2001)

0:000:00