Om  
Bjørn Lambek
Uffe Tang

DR-rokade giver ny chef for den politiske redaktion

DR rykker rundt på cheferne, og det betyder blandt andet, at Bjørn Lambek overtager ansvaret for den politiske redaktion på Christiansborg efter Uffe Tang. 

Line Jenvall

Der er en hel stribe af ændringer på vej i DR Nyheders cheflag.

Stillingerne som chef for DR Udland, Deadline-redaktionen, TV-Avisen og mediehusets politiske redaktion får nye ejermænd per 1. september, skriver DR i en pressemeddelelse.

På Christiansborg overtager Bjørn Lambek chefstolen på DR's politiske redaktion efter Uffe Tang, der bliver ny politisk korrespondent.

Bjørn Lambek har igennem mere end 30 år været en del af dansk erhvervspresse som journalist, forfatter, kommentator, og siden foråret 2012 har han været chef for DR’s erhvervs- og økonomiredaktion. Det ansvarsområde beholder han også fremover. 

"Bjørn Lambek har over de senere år vist sin store styrke som leder. Han er den helt rette til at sikre, at der også i fremtiden vil være fokus på udviklingen af mennesker såvel som journalistik på både den politiske redaktion og Erhverv og Økonomi," lyder det fra Thomas Falbe, der er ledende redaktionschef hos DR Nyheder.

Hos redaktionerne bag TV-Avisen, DR Nyheder og Deadline udgør de nye ansættelser en hel rokade. TV-Avisen får ny redaktionschef i form af nyhedredaktionens nuværende eventchef, Marie Buss. Johan Engbo, der har siddet på posten indtil nu, skal være ny udlandschef i DR Nyheder, hvor han afløser Charlotte Harder. Hun rykker i stedet til stillingen som ledende redaktør på Deadline. 

"TV-Avisen står stærkt i danskernes bevidsthed som et sikkert og troværdigt anker i en strøm af nyheder. Det skyldes ikke mindst Johan Engbos indsats som redaktionschef på TVA de senere år. Den position skal fastholdes og udvikles i de kommende år, og derfor er jeg glad for, at Marie Buss har sagt ja til at tage over og sikre et fortsat højt ambitionsniveau, når det drejer sig om at fastholde en relevant og troværdig nyhedsformidling," siger Thomas Falbe om resultatet af kabalen i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjørn Lambek

Journalist, Lederstof.dk under Lederne
journalist (DMJX 1986)

Uffe Tang

Fhv. særlig rådgiver, minister for kirke, landdistrikter og nordisk samarbejde Louise Schack Elholm (V)
journalist (DJH 1999)

0:000:00