Om  
H.M. Dronning Margrethe Alexandrine Þorhildur Ingrid
Jacob Meldgaard

Dronningen får Danske Rederiers søfartspris

Dronning Margrethe fik i eftermiddags overrakt Danske Rederiers Søfartspris. Dronningen modtog prisen ved Danske Rederiers årsdag på Docken i Københavns Nordhavn for sin store interesse og betydning for dansk skibsfart.

Redaktionen

Danske Rederiers Søfartspris, der hvert år uddeles til en person eller organisation, som har gjort eller betydet noget særligt for dansk søfart, blev tildelt Dronningen i dag "for hendes dedikerede virke, store engagement og kærlighed til søen, søfolk og søfart". 

Dronningen kvitterede efter modtagelsen af prisen med en kort takketale og sagde blandt andet:

"Det er for mig en stor begivenhed at skulle modtage denne pris, og jeg takker af hjertet for den. Søen stod min far nær hele hans liv. Det var ikke kun marinen, det var enhver, der farer til søs, der stod ham nær. Det er noget, jeg har fået ind lige fra barnsben, og det betyder noget for mig, når jeg ser et skib i fremmed havn med dansk flag. Så bliver jeg glad."

Formand for Danske Rederier og CEO i rederiet Torm Jacob Meldgaard havde æren af at overrække Dronningen prisen og sagde blandt andet:

”Deres Majestæt - De er på allerfornemste vis blevet et ikon for dansk skibsfart. De har saltvand i blodet og er ikke bange for at få vind i håret. De og søfarten har det til fælles, at I binder Danmarks fortid, nutid og fremtid sammen.”

Efter at have modtaget prisen deltog Dronningen i en samtale med forfatter og historiker Tom Buk-Swienty om søfartens betydning for og rolle i Dronningens liv. Hér afslørede Dronningen, at hun aldrig for alvor har været søsyg, og at hun kender til mange, også tekniske detaljer ved Kongeskibet Dannebrog, som ikke kan sejle ubegrænset langt: "Det går tretten knob", som hun oplyste.

Med søfartsprisen følger 50.000 kroner, som Dronningen har valgt at donere til Dronning Margrethes og Prins Henriks fond, som støtter kulturelle, videnskabelige og sociale formål.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

H.M. Dronning Margrethe Alexandrine Þorhildur Ingrid

Præsident, Det Kgl. Nordiske Oldskriftselskab, formand, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, stifter af Dronning Margrethe II's Arkæologiske Fond
filosofikum (Københavns Uni. 1960), studier i arkæologi (University of Cambridge 1961), studier i statskundskab (Aarhus Uni. m.fl.)

Jacob Meldgaard

Administrerende direktør, Torm, bestyrelsesmedlem, Danske Rederier, Torm Understøttelsesfond, Danmarks Skibskredit, International Chamber of Shipping
B.sc. i International Trade (CBS)









0:000:00