Efter intern uro: Kristian Jensen fortryder offentlig kritik af Løkke

FORTRYDELSESRET: Kristian Jensen fortryder sin offentlige kritik af Lars Løkke Rasmussen. "Jeg ville hellere have givet den analyse til gruppen," siger han. Jensen blev fredag opfordret til at trække sig som næstformand.

Venstres næstformand, Kristian Jensen (V), fortryder sin offentlige kritik af partiformand Lars Løkke Rasmussens (V) ambition om at danne regering med Socialdemokratiet.

Det sagde Kristian Jensen fredag eftermiddag på et pressemøde ved Venstres sommergruppemøde.

"Jeg kan forstå, at mange i gruppen mener, at den analyse, jeg har givet til Berlingske Tidende, burde være givet til gruppen. Det tager jeg til efterretning og noterer mig." sagde Kristian Jensen og tilføjede:

"Jeg ville hellere have haft, at den analyse var lavet over for gruppen og ikke Berlingske Tidende."

Venstres folketingsgruppe holdt inden mødet med pressen et timelangt gruppemøde, hvor Claus Hjort Frederiksen (V) opfordrede Kristian Jensen (V) til at gå af som næstformand. 

Det skete som reaktion på, at Kristian Jensen i et stort interview med Berlingske torsdag udtalte, at han mente, at Lars Løkke Rasmussens ambition om SV-regering var en strategisk fejl.

Men partiformanden afviste på pressemødet, at han delte Claus Hjort Frederiksens syn på Kristian Jensens næstformandsskab.  

"Vi har ikke behov for, at der er nogen, der skal trække sig," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Løkke: "Det er en præmatur debat" 
Kristian Jensen udtalte torsdag i Berlingske, at han mener, at Venstre tydeligt bør tage afstand fra et samarbejde med Socialdemokratiet hen over midten i dansk politik. 

"En SV-regering er ikke svaret, og jeg tror, der fra de andre borgerlige partier er en forventning om, at hvis vi skal stå i spidsen for det borgerlige samarbejde, så skal vi også sige det klart og tydeligt. Det er forudsætningen for, at vi kan komme videre," sagde Kristian Jensen til avisen

Udtalelsen var stik imod den retning, Kristian Jensens egen partiformand, Lars Løkke Rasmussen, havde udstukket op til folketingsvalget grundlovsdag. 

Løkke adresserede på pressemødet Jensens udtalelser i Berlingske ved at kalde det "præmaturt" allerede at spekulere i en kommende regeringsdannelse.

"Efter min mening, og det er vi i øvrigt enige om i folketingsgruppen, er det en præmatur debat. Vi er kun godt to måneder inde i valgperioden," sagde Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

Her erklærede Løkke også, at han ikke agter at ændre Venstres strategi.

"Jeg er sådan set ikke et sekund i tvivl om, at den position er hovedforklaringen på, at vi fik den største fremgang af alle politiske partier. Derfor er jeg er ikke i tvivl om, at det er en position, vi skal fastholde." 

Løkke genopstiller
Lars Løkke Rasmussen fortalte ved pressemødet desuden, at han vil genopstille som formand for Venstre, når partiet holder landsmøde i november.

"Jeg har klart en ambition om at søge genvalg, og det er også min oplevelse, at Kristian vil det," sagde Lars Løkke Rasmussen, hvilket Kristian Jensen selv senere bekræftede.

Ud over spørgsmålet om partiets ledelse kom den tidligere statsminister også ind på Ventres nye rolle som oppositionsparti.

Her opridsede han tre pejlemærker, der bliver afgørende for, om Venstre vil involvere sig i et bredt samarbejde med regeringen: Den førte politik må ikke gøre det dyrere at være dansker, den må ikke skade væksten, og den må ikke underminere den stramme udlændingepolitik.

Venstre afholder landsmøde 16. og 17. november i Herning Kongrescenter.

Forrige artikel Gense V-pressemøde fra partiets sommergruppemøde Gense V-pressemøde fra partiets sommergruppemøde Næste artikel Claus Hjort fastholder: Det er uholdbart, at Kristian Jensen underløber Løkke Claus Hjort fastholder: Det er uholdbart, at Kristian Jensen underløber Løkke