Om  
Valérie Hayer

Efter kandidatdrama: Franskmand bliver formand for den liberale gruppe i Europa-Parlamentet

Det franske medlem af Europa-Parlamentet Valérie Hayer er ny formand for Renew Europe. Det sker, efter Hayers hollandske modkandidat er blevet vraget på baggrund af drøftelser med det højreradikale parti PVV.

Franske Valérie Hayer kan kalde sig formand for Renew Europe, efter Malik Azmani har droppet sit kandidatur i kølvandet på den modstand, hollænderen har fået på baggrund af drøftelser med det højreradikale parti PVV.
Franske Valérie Hayer kan kalde sig formand for Renew Europe, efter Malik Azmani har droppet sit kandidatur i kølvandet på den modstand, hollænderen har fået på baggrund af drøftelser med det højreradikale parti PVV.Foto: Europa-Parlamentet
Frederik Gjersen Hansen

Franske Valérie Hayer står tilbage som den eneste officielle formandskandidat for den liberale gruppe i Europa-Parlamentet.

Hun kan derfor snart kalde sig for ny formand for Renew Europe, efter den midlertidige gruppeformand og hovedmodstander til formandsposten, hollandske Malik Azmani, har droppet sit kandidatur.

Det skriver Euractiv.

Azmani er blevet mødt med modstand fra den liberale gruppe, fordi hans hollandske parti VVD forhandler om at danne en hollandsk regering med det højreradikale parti PVV.

Pladsen blev ledig, da tidligere formand Stephane Séjourné for få uger siden blev kaldt hjem for at blive Frankrigs nye udenrigsminister.

Radikale, Moderaterne og Venstre er de danske partier, som er en del af Renew Europe i Europa-Parlamentet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Valérie Hayer

Formand, Renew Europe, MEP

0:000:00