Om  
Marianne Klint
Jon Stephensen
Henning Dyremose

Efter omstridt fyring udnævner Aveny-T ny teaterdirektør

Marianne Klint er udnævnt til ny teaterdirektør på Aveny-T. Det sker i kølvandet på den omstridte fyring af Jon Stephensen tilbage i juni.

Marianne Klint kommer fra en stilling som direktør for Teater Momentum i Odense, som hun har stået i spidsen for siden 2009.
Marianne Klint kommer fra en stilling som direktør for Teater Momentum i Odense, som hun har stået i spidsen for siden 2009. Foto: Aveny-T/Lars Erik Andreasen
Kasper Valentin Poulsen

Marianne Klint bliver 1. oktober ny teaterdirektør på Aveny-T. Hun overtager posten efter Thomas Levin, der har været konstitueret direktør for teatret siden fyringen af Jon Stephensen tilbage i juni.

Det oplyser Aveny-T i en pressemeddelelse.

Marianne Klint kommer fra en stilling som direktør for Teater Momentum i Odense, som hun har stået i spidsen for siden 2009. Foruden sin tid på Teater Momentum har Marianne Klint også været teaterleder for Den Fynske Opera fra 2016 til 2018.

Læs også

Bestyrelsesformand i Aveny-T Henning Dyremose ser frem til samarbejdet med Marianne Klint og takker Thomas Levin for at have holdt skansen siden juni:

”Først og fremmest vil jeg gerne sige en stor tak til Thomas Levin for et helt uvurderligt stykke arbejde for Aveny-T i de forgangne måneder. Han har formået at samle teatret og dets personale på et kritisk tidspunkt og ruste Aveny-T godt til at tage imod sin nye direktør,” udtaler Bestyrelsesformanden og fortsætter:

”Dernæst vil jeg byde et varmt velkommen til Marianne Klint. Hun er en virkelig dygtig, visionær og ambitiøs teaterproducent med en sikker finger på tidens puls og et stærkt greb om vækstlaget i dansk teater.”

Ifølge den kommende teaterdirektør er det en drøm, der går i opfyldelse:

”Det er simpelthen en drøm, der går i opfyldelse. Jeg er stolt af, at man har set mig som den rette til både at få skabt ro og et sikkert fundament for dette væsentlige teaterhus,” siger Marianne Klint og fortsætter:

”Teatret skal arbejde mere demokratisk med kuratering af både nye produktioner, turnéaktivitet, genopsætning af afprøvede og vellykkede værker og præsentationer af gæsteforestillinger og en masse beslægtede aktiviteter. Der skal i det hele taget skrues op for grundene til at lægge vejen forbi Aveny-T.”

Omstridt fyring af folketingskandidat spøger

Bag facaden lurer den omstridte fyring af Jon Stephensen. Den tidligere teaterdirektør udtalte ifølge Berlingske, at han var ret sikker på, han stadig ville være teaterdirektør, hvis ikke han var kandidat for Lars Løkkes parti, Moderaterne.

Den præmis køber Aveny-T’s bestyrelsesformand Henning Dyremose ikke, og mener det forholder sig anderledes. Han understreger i en pressemeddelelse, at ”opsigelsen skyldes flere ledelses- og forretningsmæssige forhold af alvorlig karakter, og ikke politiske holdninger.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marianne Klint

Teaterdirektør, Aveny-T
cand.phil. i musikvidenskab, diplomlederuddannelse

Jon Stephensen

MF (M)
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1990), arkitekt (Det Kgl. Danske Kunstakademi 1984)

Henning Dyremose

Formand, Aveny-T Fonden, formand, Brdr. A og O Johansen
civilingeniør i kemi (DTH 1969), HD i organisation (Handelshøjskolen i København 1973)