Om  
Mikkel Vedby Rasmussen

Efter uoverensstemmelser med rektor: Mikkel Vedby stopper som dekan på KU

Dekan på Københavns Universitet Mikkel Vedby Rasmussen fratræder sin stilling. Det skyldes uenigheder med rektor for KU i forbindelse med en kommende sparerunde og implementeringen af en ny uddannelsesreform, mener han.

Mikkel Vedby Rasmussen stopper som prodekan på Københavns Universitet til foråret 2024.
Mikkel Vedby Rasmussen stopper som prodekan på Københavns Universitet til foråret 2024.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

”Fodboldspillere og dekaner har mindst en ting tilfælles, og det er kontraktudløb. Og til foråret udløber min.”

Sådan lyder det fra Mikkel Vedby Rasmussen i et opslag på LinkedIn, som er dekan på Københavns Universitet.

Han melder sin afsked med jobbet til foråret 2024.

”En sådan uenighed, om værdier og vejen frem, mellem en dekan og en rektor er uholdbar. Og en sådan uenighed kan kun ende på en måde, så jeg stopper, når min kontrakt udløber til foråret,” udtaler han.

Fratrædelsen sker efter nogle uenigheder mellem ham og KU's rektor, som involverer de valg, der skal træffes i forbindelse med en ”stor sparerunde” og implementeringen af en ny uddannelsesreform, skriver han i opslaget.

Det har været et privilegium at få lov at stå i spidsen for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, mens der er blevet gennemført flere ændringer, lyder det fra den afgående dekan.  

På trods af at uenigheder er årsagen til fratrædelsen, vil Vedby alligevel komme til at savne netop dét, han omtaler som ”den momentvise ballade og uenighed”.

Mikkel Vedby Rasmussen blev dekan i maj 2019. Han er professor på statskundskab på selvsamme universitet og har desuden en fortid i Forsvarsministeriet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mikkel Vedby Rasmussen

Professor og dekan, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1997), MSc International Relations (London School of Economics 1995), ph.d. (Københavns Uni. 2000)

0:000:00