Se klippet: Pia Kjærsgaard skælder EL-ordfører ud for racisme-anklager i Folketingssalen

"Det vil jeg godt have mig frabedt. Det beskylder vi ikke hinanden for. Vi har en ordentlig tone," lød det fra Pia Kjærsgaard (DF), da Pelle Dragsted kaldte et udsagn for racistisk. 

FOLKETINGET: Pelle Dragsted (EL) blev torsdag irettesat for brug af ordet racisme af Folketingets formand under vedtagelsen af det såkaldte paradigmeskifte i dansk udlændingepolitik. Se klippet her. 

Det har skabt heftig debat på blandt andet Twitter, at Pelle Dragsted blev irettesat af Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, for at bruge ordet racisme.

Dragsteds kommentarer faldt på baggrund af et indlæg fra Kenneth Kristensen Berth (DF), som mente, at der burde være en erkendelse af, "at integrationen af folk fra overvejende muslimske lande ikke lader sig gøre".

Til det svarede Pelle Dragsted. 

"Jeg bliver stadig chokeret over den slags racistiske udtalelser, hvor man lægger en hel befolkningsgruppe for had," sagde Pelle Dragsted.

Den udtalelse fik Folketingets formand til at rejse sig fra stolen.

"Det vil jeg godt have mig frabedt. Det beskylder vi ikke hinanden for. Vi har en ordentlig tone," lød det fra Pia Kjærsgaard (DF). 

Den irettesættelse var Pelle Dragsted dog i første omgang ikke helt tilfreds med.

"Hvis han siger, at en hel befolkningsgruppe ikke kan integreres, så vil jeg forbeholde mig ret til at kalde det et racistisk udsagn," fastholdt Pelle Dragsted. 

Men Kjærsgaard afbrød Pelle Dragsted bestemt. 

"Man diskuterer ikke med formanden overhovedet. Jeg vil godt bede om, at det bliver taget til efterretning," lød det fra formanden.  

Det fik Pelle Dragsted til at indstille brugen af ordet racisme, men han fastholdt sin pointe. 

"Det kan godt være, at jeg bare skulle være blevet tykhudet og overhøre den slags bemærkninger. Men det vil jeg ikke. For jeg synes, det er uanstændigt," afsluttede Dragsted.

Se klippet i videoen ovenfor. 

 

Følg L 140
(Udlændinge- og Integrationsministeriet)

21/2
2019
22/2
2019
21/2
2019
21/2
2019
21/2
2019
19/2
2019
4/2
2019
24/1
2019
15/1
2019

, ,

Forrige artikel Dagens overblik: Regeringen vil forhandle sundhedsreform med Alternativet Dagens overblik: Regeringen vil forhandle sundhedsreform med Alternativet Næste artikel Antallet af nye faglærte falder markant Antallet af nye faglærte falder markant