EL-profil vil være natur-præsident

NAVNE: Enhedslistens miljøordfører Maria Reumert Gjerding stiller op som præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Hun er klar til at forlade Folketinget.

Når Danmarks Naturfredningsforening til april skal vælge ny præsident, bliver det med en yderst profileret person på stemmesedlen.

Enhedslistens markante miljø- og klimaordfører, Maria Reumert Gjerding, skiver på Facebook, at hun er kandidat til foreningens øverste post.

”Den 7. april er der valg til posten som præsident i Danmarks Naturfredningsforening, og jeg har besluttet mig for at stille op,” skriver hun.

Det fremgår også, at hun bliver bakket op af den siddende præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen.

”Det har været vigtigt for min beslutning, at jeg i løbet af den seneste tid af gode folk i og omkring Danmarks Naturfredningsforening er blevet opfordret til at kandidere til præsidentposten. Ligesom det er helt afgørende for mig, at den nuværende præsident Ella Maria Bisschop-Larsen bakker mig op,” skriver Maria Reumert Gjerding.

Brænder for det grønne
Hvis hun bliver valgt til ny præsident, betyder det samtidig farvel til Folketinget. Maria Reumert Gjerding har siddet i Folketinget for Enhedslisten siden valget i 2015, hvor hun har haft ansvaret for partiets grønne områder.

”De fleste, der har fulgt mig og mit politiske arbejde, ved, at jeg brænder for naturen, miljøet og klimaet helt ind i hjertet. Det har været min drivkraft hele mit liv,” skriver Maria Reumert Gjerding og fortsætter:

”Det har været min drivkraft ind i politik, og det er den samme drivkraft, der nu får mig til at gribe efter muligheden for at stå i spidsen for vores største og stærkeste natur- og miljøorganisation og kæmpe for naturen i en bred, folkelig bevægelse med 130.000 medlemmer.”

Det grønne engagement stammer i øvrigt helt tilbage fra barndommen, hvor Maria Reumert Gjerding tegnede dødningehoveder på mælkekartonen, hvis den ikke var økologisk.

Det kan du læse mere om i dette portræt fra foråret 2017.

 

Forrige artikel Dagens overblik: S klar med stort valgoplæg – vil stoppe asylansøgning i Danmark Dagens overblik: S klar med stort valgoplæg – vil stoppe asylansøgning i Danmark Næste artikel Direkte: Se Socialdemokratiet præsentere ny asylpolitik Direkte: Se Socialdemokratiet præsentere ny asylpolitik