Om  
Asser Mortensen

Konsul bliver Elbilforeningens første direktør

Asser Mortensen bliver ny direktør for Elbilforeningen i Danmark. Han er tidligere konsul for Moldova i Danmark. 

Elbilforeningen, FDEL, har fået sin første direktør.
Elbilforeningen, FDEL, har fået sin første direktør.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Mette Grube Condrup

Elbilforeningen i Danmark, FDEL, udvider ledelsesgangen. Fra 1. august får foreningen for første gang i dens levetid en direktør. Asser Mortensen er blevet ansat i den nyoprettede stilling, hvor han skal varetage sekretariatet. Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse. 

"Jeg har selv stået som førstegangskøber af en elbil og været udsat for al den tvivl og de mange myter, der stadig omgærder elbiler. Jeg har også prøvet at vælge en elbil på trods af venner og min families mange holdninger til mit valg. Jeg glæder mig til at være med til at gøre det grønne valg lettere for fremtidige bilkøbere og arbejde for den grønne omstilling gennem foreningen", siger den nyansatte direktør i pressemeddelelsen.

Elbilforeningen håber, at en direktør bedre vil kunne tale elbilisternes sag, imødekomme en stigende efterspørgsel på viden om elbiler i samfundet og tiltrække nye medlemmer.

"Det at køre elbil er gået fra at være for de særligt dedikerede firstmovers til at være mere mainstream. Vi er på få år gået fra et par hundrede medlemmer til 1.300, og det er klart, at så skal foreningen også udvikle sig. Vi har mange store ambitioner, som vi glæder os til at præsentere i den kommende tid sammen med vores nye direktør," siger foreningens forperson, Christian Nolsøe Nielsen.

Asser Mortensen rykker fra en stilling som Moldovas konsul i Danmark. Han har tidligere arbejdet som international projektkoordinator i Jammerbugt Kommune. Han har også stiftet og drevet flere virksomheder, senest virksomheden Intercollege. Han har en master i henholdsvis projektledelse fra Syddanske Universitet og i europæiske studier fra Aalborg Universitet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Asser Mortensen

Kandidat til Europa-Parlamentet (S), Direktør, Elbilforeningen i Danmark, konsul for Moldova i Danmark
master, projektledelse (Syddansk Uni. 2010).

0:000:00