Ellemann lover svar: Nu stopper krukkeriet snart

VENSTRE: Jakob Ellemann-Jensen lover at melde ud inden for de næste 24 timer, om han vil være ny formand for Venstre. Mens V-profiler udtrykker helhjertet opbakning til Ellemann som formand, vil de ikke lægge sig fast på at støtte Inger Støjberg som næstformand.

Jakob Ellemann-Jensen (V) er stadig ikke officiel kandidat til at blive ny formand for Venstre. 

Det sagde han efter tirsdagens gruppemøde for partiets folketingsmedlemmer – det første efter weekendens dramatiske begivenheder, som endte med, at både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen trak sig fra deres poster.

"Jeg har fået mange opfordringer rundtomkring fra det ganske land, som handler om formandsposten i Venstre. Og nu lover jeg jer, at nu går der ikke ret lang tid, før jeg melder ud med et svar på det. Jeg håber, I har en respekt for, at jeg lige har brug for at tage de indtryk ind, som mine kolleger har leveret til mig. Men jeg lover, at inden i morgen ved denne tid skal jeg nok have taget mig sammen, og så stopper krukkeriet der," sagde Ellemann efter mødet.

Jakob Ellemann-Jensen bliver fra alle sider udpeget som det eneste oplagte bud på partiets næste formand. Men der er brug for lidt mere tid til at komme sig over Løkkes og Jensens farvel, sagde han også tidligere på dagen på vej ind til mødet.

"Jeg forstår utålmodigheden. Men nu skal vi have et gruppemøde efter en voldsom weekend. Så det vil jeg gå ind til," lød meldingen til det store opbud af journalister foran Venstres gruppeværelse.

Støjberg til diskussion
En lang række V-folketingsmedlemmer har udtrykt deres støtte til Ellemann som ny formand, og det gjorde flere af dem også på vej ind til mødet tirsdag.

Men selv om Inger Støjberg bliver nævnt som et realistisk bud på en næstformand, ville flere af Venstrefolkene gerne lade det spørgsmål stå åbent.

Martin Geertsen og Hans Andersen bakkede op om Ellemann og sagde, at han skal have tid til selv at finde ud af, hvem han vil have som næstformand.

Heller ikke Ellen Trane Nørby vil pege på Støjberg.

"Vi har mange profiler i Venstre. Inger Støjberg er én profil, men vi har mange profiler i Venstre. Og det, der er vigtigt nu, er også, at man lytter til baglandet og lytter til det ønske, der er om, at vi nu får samlet partiet, at vi står sammen, at vi stiller et stærkt hold, hvor både formand og næstformand også ved, at de arbejder for hele partiet og knokler og vil være med til at samle," sagde hun til pressekorpset.

Ellen Trane afviser ikke selv at stille op
Ellen Trane Nørby fortalte, at hun "bakker varmt op" om Ellemann som formand, og at hun lørdag har opfordret ham til at stille op.

Ifølge Politiken afviser Trane Nørby ikke, at hun selv vil stille op som næstformand.

Direkte adspurgt svarer hun: 

"Jeg har ikke flere kommentarer end det, jeg har sagt. Det er Venstres landsmøde, der sætter Venstres ledelse."

Karsten Lauritzen og Thomas Danielsen pegede tirsdag klart på makkerparret Ellemann og Støjberg som ny ledelse.

Forrige artikel Ny minister trak stikket til millionpulje dagen inden ansøgningsfrist Ny minister trak stikket til millionpulje dagen inden ansøgningsfrist Næste artikel S får ny sekretariatschef efter Martin Rossen S får ny sekretariatschef efter Martin Rossen