Om  
Michael Jellesmark

Endnu en Venstre-mand smækker med døren

Tidligere hovedbestyrelsesmedlem, lokalkredsformand samt folketingskandidat for Venstre Michael Jellesmark siger farvel til Venstre, og hovedårsagen er, at han ikke længere deler partiets værdigrundlag.

Line Jenvall

Kort efter partifællen Kåre Traberg Smidts opmærksomhedvækkende exit fra Venstre følger endnu et markant medlem trop.

I et debatindlæg i Politiken tager partiets tidligere hovedbestyrelsesmedlem, lokalkredsformand samt folketingskandidat Michael Jellesmark afsked med Venstre med forklaringen, at han og partiet er vokset fra hinanden og ikke længere står for de samme værdier. 

"Det er en uendelig trist retning," skriver han i indlægget om regeringens kurs på flygtningeområdet.

"Det udtrykker for mig at se, at vi er på vej til at glemme en grundlæggende værdi: empatien. Evnen til at genkende og forstå andres følelser," lyder hans konklusion.

Michael Jellesmark har i stedet, ligesom Kåre Traberg Smidt, meldt sig ind i Alternativet, hvor han har fundet sin rette plads:

"Jeg følte en form for hjemkomst. Mod, empati, gennemsigtighed, ydmyghed, humor og generøsitet – alle ord er nogle, der vægter tungt i mit liv. Og det er nogle, som jeg ser som grundsten i det, jeg vil betegne som det gode samfund," skriver han i indlægget.

Den nu tidligere Venstre-kandidat var fra Tårnby og opstillet i Sundbyvesterkredsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Jellesmark

Fhv. hovedbestyrelsesmedlem (V), lokalkredsformand og folketingskandidat

0:000:00