Om  
Simon Nyborg
Jakob Ruggaard

Enhedslistens strategiske rådgiver skifter Christiansborg ud med Mødrehjælpen

Enhedslistens strategiske rådgiver, Simon Nyborg, har fået ny job i Mødrehjælpen, og forlader derfor Christiansborg efter ni år som rådgiver for både Pernille Skipper og Mai Villadsen.

"Efter ni år er det slut".

Sådan indleder Simon Nyborg sit tweet, hvor han fortæller, at han første maj i år forlader sit job som strategisk rådgiver for Enhedslisten og Mai Villadsen.

Han skifter hverdagen på Christiansborg ud med en stilling i organisationen Mødrehjælpen, hvor han med egne ord skal hjælpe med at kæmpe mod børnefattigdom og for bedre vilkår på fødegangene.

Simon Nyborgs jobskifte falder sammen med rokaden af formandsposten i Enhedslisten, hvor Mai Villadsen overtog posten som politisk ordfører efter Pernille Skipper for mindre end to måneder siden.

"Mai Villadsen er kommet bedre fra start, end nogen kunne forvente, og jeg har ovenikøbet været så privilegeret, at jeg har været med til at ansætte min egen afløser. Tidspunktet er derfor helt rigtigt," skriver Simon Nyborg på Twitter.

Jakob Ruggaad er fra første maj den nye mand bag frontkvinden Mai Villadsen. Han kommer fra en stilling hos Forbundet af IT-Professionelle, PROSA.

Fra bisætning til overskrift
Simon Nyborg har været hos Enhedslisten i ni år, og i den periode har partiet undergået en stor forandring, som Nyborg lægget vægt på i sin afsked med Christiansborg:

"Da jeg begyndte, kom Enhedslisten med i en bisætning, når 'alle partier undtagen Enhedslisten' aftalte noget. Nu står det i overskriften, når Enhedslisten ikke er med, fordi regeringen udskyder klimaafgiften eller henviser de danske børn i Syrien til en syltekrukke."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Nyborg

Pressechef, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune
journalist (Roskilde Uni. 2007)

Jakob Ruggaard

Strategisk rådgiver, Pelle Dragsted og Enhedslisten
bachelor i litteraturhistorie og sociologi (Aarhus Uni. 2016), cand.soc. (Copenhagen Business School)

0:000:00