Erhvervsstyrelsen står til store besparelser i de kommende år efter overstået coronakrise

Frem mod 2025 skal antallet af årsværk i Erhvervsstyrelsen sænkes med 309 personer, ifølge regeringens finanslovsudspil. Det svarer til et fald på næsten 44 procent. Erhvervsstyrelsen forventer at undgå fyringer af det fastansatte personale, da styrelsen i øjeblikket har omkring 350 vikarer og midlertidigt ansatte. 

Regeringen lægger op til markante nedskæringer i Erhvervsstyrelsen frem mod 2025. 
Regeringen lægger op til markante nedskæringer i Erhvervsstyrelsen frem mod 2025. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Erhvervsstyrelsen skal på skrump i de kommende år, hvis det står til regeringen. 

I finanslovsudspillet lægger regeringen op til, at Erhvervsstyrelsens bevilling skal falde fra 550,6 millioner kroner i 2022 til 334,7 millioner kroner i 2025, hvilket svarer til en besparelse på næsten 40 procent. 

Og regeringens forslag til besparelser kommer også til udtryk på personalesiden. 

Ifølge finanslovsforslaget skal Erhvervsstyrelsen råde over 709 årsværk i 2022, men det antal skal skæres med næsten 44 procent til 400 årsværk i 2025.

Over for Altinget understreger Erhvervsstyrelsen, at en væsentlig del af styrelsens opgaver er midlertidige, og derfor er en stor del af bevillingen ligeledes midlertidig.

"Derfor er det helt normalt, at styrelsens bevillingsprofil på finanslovsforslagene ser faldende ud, fordi en række midlertidige bevillinger bortfalder, mens eventuelle nye midlertidige bevillinger først vil blive vedtaget på kommende års finanslove. I sidste ende er det derfor en politisk beslutning, hvilke opgaver og indsatser der ophører, og hvilke indsatser der videreføres," skriver Erhvervsstyrelsen. 

Erhvervsstyrelsen fremhæver selv flere opgaver med relation til coronakrisen som eksempler på bevillinger, der efter planen forsvinder i fremtiden.  

"Blandt kommende bevillingsudløb kan nævnes udgifter til administrationen af covid-19-kompensationsordningerne samt Erhvervsstyrelsens styrkede kontrol- og tilsynsindsats over for brodne kar, hvor der er afsat 15 millioner kroner årligt i 2019-22," skriver Erhvervsstyrelsen.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00