Esben Lunde: Risiko for ulveangreb mod børn er ekstremt lille

ULV: Sandsynligheden for at et barn bliver angrebet af en ulv er meget lav, lyder det fra miljø- og fødevareministeren.

Der er ingen grund til at frygte ulveangreb på mennesker.

Det slår miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) fast.

”Ifølge Aarhus Universitet er risikoen for et ulveangreb på mennesker i Danmark, herunder børn, ekstremt lille,” skriver han i et svar til Folketinget.

Svaret kommer efter en sommer med ophedet debat om ulve i den danske natur. Debatten blev kickstartet, da et ulvepar blev set med hvalpe i nærheden af Holstebro. Det skabte en stor diskussion om regulering af ulve, og flere fra lokalområdet har udtrykt bekymring for både husdyr og mennesker. Og i særdeleshed børn.

Esben Lunde Larsen udtrykte i Aftenshowet på DR forståelse for, at folk er bekymrede for deres dyr og deres børn. Det fik SF’s miljøordfører Trine Torp til at spørge ministeren, om der var tale om en fortalelse.

Det afviser ministeren og uddyber:

”Når jeg formulerede mig, som det fremgår af spørgsmålet, var det for at udtrykke anerkendelse af den bekymring, som mange mennesker oplever, bl.a. fordi der er eksempler på, at ulve i Vestjylland siden sidste vinter har nedlagt et større antal husdyr. At vi har ulve i Danmark er stadig en ny situation, og det tror jeg, at danskerne skal vænne sig til,” skriver han.

Læs spørgsmål og svar her. 

Forrige artikel Danskere vil have Facebook til at betale musikere Danskere vil have Facebook til at betale musikere Næste artikel DF henter vælgere tilbage fra Socialdemokratiet DF henter vælgere tilbage fra Socialdemokratiet
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.