Esben Lunde stopper som fiskeriminister

ROKADE: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) skal ikke længere være minister for fiskeri. Ny fiskeriminister bliver Karen Ellemann (V), nuværende minister for ligestilling og nordisk samarbejde.

Esben Lunde Larsen (V) er færdig som fiskeriminister.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Kort før miljø-, fødevare- og fiskeriminister Esben Lunde Larsen (V) på torsdag skulle i samråd om den såkaldte kvotekonge-sag, bliver han nu fjernet fra den del af sin ministerpost, der omhandler fiskeri.

I stedet overtager Karen Ellemann (V), nuværende minister for ligestilling og nordisk samarbejde, posten som fiskeriminister oven i de to andre ministertitler, hun allerede har.

"Jeg har i dag besluttet at overføre ansvaret for fiskeriområdet til Karen Ellemann, så hun fremover vil være minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde," siger Lars Løkke Rasmussen i pressemeddelsen. 

En af Esben Lunde Larsens hårdeste kritikere er fiskeriordfører i Dansk Folkeparti, Ib Poulsen. Han glæder sig over, at området nu får en ny minister:

"Det er gode nyheder, at vi giver fiskeriområdet en ny start. Forhåbentlig får vi en ny minister, der vil samarbejde i stedet for at modarbejde det brede folketingsflertal. Det er ingen hemmelighed, at det ikke gik ret godt under den nuværende minister," siger han.

Som led i rokaden oprettes der en selvstændig fiskeristyrelse under Udenrigsministeriet.

Misbrug af embedsmænd
Torsdag skulle Esben Lunde Larsen møde til samråd i miljø- og fødevareudvalget, men det møde ser Ib Poulsen nu ingen grund til at afholde. Her skulle den nu forhenværende fiskeriminister stå til regnskab for anklager om at have misbrugt embedsværket i sagen om fiskekvoter.

Først i juli kunne Berlingske dokumentere, at Esben Lunde Larsens embedsmænd havde lagt en strategi for, hvordan ministeren kunne overtage kontrollen med den nye fiskerilov, der i december blev vedtaget uden om regeringen.

Den sag kom måneder efter at Esben Lunde havde indrømmet at have tilbageholdt en række forslag, der skulle løse problemet fiskekvoterne for Folketinget. 

Esben Lunde Larsen fortsætter som miljø- og fødevareminister efter rokaden.

,

Forrige artikel Kristendemokraterne er snart klar til valg Kristendemokraterne er snart klar til valg Næste artikel Cordua: Regeringen demonterer en bombe under Esben Lunde Cordua: Regeringen demonterer en bombe under Esben Lunde