Et år efter invasionen af Ukraine er flere C25-virksomheder stadig aktive i Rusland

Danmarks eksport til Rusland er mere end halveret siden Ruslands invasion af Ukraine. Et år senere har flere af landets største børsnoterede virksomheder stadig aktiviteter i Rusland. Altinget har samlet overblik over C25-selskabernes ageren i Rusland.

Novo Nordisk-fabrikken i den russiske by Kaluga. Her produceres der stadig insulin til Rusland.
Novo Nordisk-fabrikken i den russiske by Kaluga. Her produceres der stadig insulin til Rusland.Foto: PR / Invest Kaluga
Frederik Gjersen Hansen

Et år efter russiske kampvogne tromlede ind over Ukraines grænser, er en god håndfuld af landets største børsnoterede virksomheder stadig til stede i Rusland.

Fredag markerer årsdagen for Ruslands invasion, og i løbet af det seneste år er Danmarks eksport til Rusland blevet mere end halveret fra 15,2 milliarder kroner 2021 til 7,3 milliarder kroner i 2022

Flere af de største danske virksomheder – herunder Novo Nordisk, Coloplast og Chr. Hansen – opererer stadig i Rusland. 

Altinget har samlet et overblik over C25-virksomhedernes russiske aktiviteter.

Rockwool

Rockwool var til stede i Rusland før krigen og har fortsat aktiviteter i landet, oplyser kommunikationschef Michael Zarin.

Novo Nordisk

Mens Novo Nordisk har suspenderet sin russiske markedsføring, har medicinproducenten stadig en russisk fabrik, der producerer insulin til russiske diabetikere. Ifølge Novo Nordisk udgjorde salget i Rusland mindre end en procent af virksomhedens samlede globale salg i 2022.

"Vi har ændret fokus fra investeringer i kliniske forsøg til udelukkende at sikre forsyningen af livsvigtig insulin," meddeler Ambre Brown Morley, der er global kommunikationschef i Novo Nordisk.









0:000:00