50 år i EU: Italienerne sparkede døren til Unionen op og gjorde Schlüter rasende

Afsnit 1: En af Danmarks største europæiske problemknusere gennem tiden, diplomaten Poul Skytte Christoffersen, fortæller i denne miniserie udpluk fra sin personlige historie om Danmarks 50 år i EF og EU. Det første af fire afsnit handler om indmeldelsen, det indre marked og Fællesakten.

Op til den danske folkeafstemning om Fællesakten i 1986 var statsminister Poul Schlüter i London for at besøge den britiske premierminister, Margaret Thatcher. De to var enige om at modsætte sig tanker om Europas Forenede Stater. 
Op til den danske folkeafstemning om Fællesakten i 1986 var statsminister Poul Schlüter i London for at besøge den britiske premierminister, Margaret Thatcher. De to var enige om at modsætte sig tanker om Europas Forenede Stater. Foto: Keystone/Ritzau Scanpix

Vært: Thomas Lauritzen, Europa-analytiker.

Gæst: Poul Skytte Christoffersen, tidligere EU-ambassadør, tidligere sekretariatschef i EU's ministerråd og tidligere kabinetschef i EU-Kommissionen.

Producer: Magnus Ebsen Bøgelund Pedersen, podcastassistent.

Lyt til podcasten i afspilleren øverst i artiklen eller i din app.

 

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Poul Skytte Christoffersen

Seniorrådgive, Macroadvisory Partners og European Policy Centre
cand.polit. (Københavns Uni. 1973)

Thomas Lauritzen

Europa-analytiker, Altinget
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1994)

Jens Otto Krag

Fhv. statsminister (S, 1962-68 + 71-72), medlem af Folketinget (valgt i Randers 1947-73), formand for Socialdemokratiet (1965-72)
Cand.polit. (1940)

0:000:00