Færøsk regering får stoppet tv-indslag om Kina-møde

FORBUD: Det færøske landsstyre har fået nedlagt fogedforbud mod en historie om et møde mellem landsstyret og den kinesiske ambassadør. Møderne kom i stand samtidig med kinesiske Huaweis omdiskuterede indtog på Færøerne.

Mandag aften skulle den færøske, offentligt ejede tv-station KVF i sin nyhedsudsendelse klokken 19 have fortalt om, hvad den kinesiske ambassadør til Danmark havde diskuteret med den færøske lagmand, udenrigsminister og finansminister på to møder i november.

Men 20 minutter før udsendelsen nedlagde en dommer fogedforbud mod offentliggørelsen af oplysningerne. Tv-stationen måtte ikke fortælle, hvad der blev talt om på de to hasteindkaldte møder i Torshavn 11. november. Fogedforbuddet var nedlagt efter ønske fra det færøske landsstyre - svarende til regeringen.

Vakt bekymring
KVF's nyhedschef, Georg L. Petersen, kan på grund af fogedforbuddet ikke over for Altinget bekræfte, om mødet handlede om det kinesiske selskab Huawei, som Færøernes største teleselskab har planer om at lade stå for udrulning af 5G-telenetværk på Færøerne. Planer, som blandt andet har vakt bekymring hos den amerikanske ambassadør, Carla Sands.

Men fogedforbuddet er nedlagt efter ønske fra landsstyrets departement for miljø, industri og handel, som øernes teleinfrastruktur hører under. Landsstyremedlem for miljø, industri og handel, Helgi Abrahamsen, har tidligere udtalt sig om Huawei-sagen til blandt andet Altinget.

Læs hele historien på Altinget Arktis.

Forrige artikel Fagredaktørerne guider: Her er det mest interessante i finansloven Fagredaktørerne guider: Her er det mest interessante i finansloven Næste artikel Dagens overblik: Nye afgifter vil ramme den brede befolkning Dagens overblik: Nye afgifter vil ramme den brede befolkning