Fast andagt tilbage på Christiansborg: ”Det kan give indre ro og et pusterum for travle medlemmer”

Efter mange års pause bliver en kristen andagt nu genetableret med deltagelse af fire forskellige præster på skift. Som lovgivere for kirken er det kun naturligt, siger Venstres kirkeordfører, der har taget initiativet sammen med en socialdemokratisk udvalgskollega.

Det bliver Samtaleværelset på Christiansborg, der kommer til at danne rammen for en kristen andagt for folketingsmedlemmer hver onsdag.
Det bliver Samtaleværelset på Christiansborg, der kommer til at danne rammen for en kristen andagt for folketingsmedlemmer hver onsdag.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Paula Larrain

Man kan gå til karate, yoga og mindfullness på Christiansborg.

Nu kan medlemmerne i Folketinget også gå til kristen andagt om onsdagen. Det har man kunnet før gennem flere årtier, men nu er det genindført efter mange års pause, og denne gang vil det i modsætning til før være under ledelse af en præst udefra.

Det er medlemmerne af kirkeudvalget, Louise Schack Elholm (V) og Daniel Toft Jakobsen (S), der er gået sammen om initiativet.

”Jeg synes, det er meget naturligt, når nu vi er lovgivere for folkekirken, at der også er mulighed for at gå til en andagt, hvor man kan finde ro og fordybelse med et kristent tilsnit,” fortæller Louise Schack Elholm.

 Vi har meget travlt, alle hiver i os, og vi skal helst kunne være to steder på en gang. Så hvis vi kan finde roen et sted og bare sidde og reflektere, så tror jeg, det ville være sundt for os

Louise Schack Elholm
MF, Kirkeordfører, Venstre
Deltagelsen er ganske frivillig som så mange andre aktiviteter på Borgen, der godt kan være en lille landsby med sine egne klubber. Således er Daniel Toft Jakobsen også glad medlem af Christiansborgs øllaug og glæder sig på samme måde til onsdagens andagter.

”Der foregår mange tværpolitiske aktiviteter, og man har længe kunnet være med til Alsang, hvor man synger fra Højskolesangbogen. Her håber vi på, at der er flere, der vil sætte pris på at have et rum til stilhed og refleksion på tværs af politiske uenigheder. Bare det med at holde pause fra telefon og mailboks og få noget perspektiv og nye tanker, kan være godt,” siger Daniel Toft Jakobsen.

Det med stilheden er tiltrængt for flere, mener Louise Schack Elholm:

”Jeg håber, det kan give et pusterum for stressede mennesker. Vi har meget travlt, alle hiver i os, og vi skal helst kunne være to steder på en gang. Så hvis vi kan finde roen et sted og bare sidde og reflektere, så tror jeg, det ville være sundt for os,” siger Louise Schack Elholm.

Det er fire præster, der på skift skal være med. Niels Nyemann Eriksen fra Apostelkirken på Vesterbro, natkirkepræst Signe Malene Berg fra Vor Frue Kirke, sognepræst Kathrine Lilleør fra Sankt Pauls Kirke og frikirkepræst og generalsekretær i Frikirkenet Mikael Wandt Laursen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024