Finansministeriet har fundet sin nye finanslovchef

JOBSKIFTE: Kent Harnisch er ny afdelingschef for de offentlige finanser, hvor han blandt andet bliver ansvarlig for de årlige finanslove.

En ny mand er fundet til at svinge taktstokken i de årlige forhandlinger om finansloven.

Det bliver den tidligere udgiftspolitiske chef i Finansministeriet Kent Harnisch, der skal bistå Kristian Jensen (V) og fremtidens øvrige finansministre med at lande en finanslov som ny afdelingschef for de offentlige finanser.

Han får desuden det overordnede ansvar for at udarbejde en budgetlov og lave de udgiftspolitiske analyser.

En anden central opgave bliver at stå for den samlede koordination af sager til regeringens Koordinationsudvalg og Økonomiudvalg, fremgår det af Finansministeriets opslag til stillingen.

Kent Harnisch afløser Stig Henneberg, der forlod jobbet for at blive partner i konsulentfirmaet Struensee & Co., der beskæftiger sig med den offentlige sektor.

Den nye afdelingschef har en lang fortid bag sig i Finansministeriet, men har også været ansat i Statsministeriet og det tidligere Fødevareministerium.

Forrige artikel Løkke om Trumps trusler: Løkke om Trumps trusler: "Det er en provokation, som verden ikke har brug for" Næste artikel Kritik af Kattegatforbindelse: Vi når ikke klimamålene Kritik af Kattegatforbindelse: Vi når ikke klimamålene
Venstres landsmøde: Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

Venstres landsmøde: Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

LANDSMØDE: Stephanie Lose er nu valgt som ny næstformand i Venstre efter ved et landsmøde med interessante taler fra de tre hovedpersoner. Støjberg dømte Venstre ude som statsministerparti, hvis ikke Ellemann holder sig gode venner med Vermund og Thulesen. Og Ellemann talte for en kombination af internationalt udsyn og krav til udlændinge. Se landsmødet og talerne her.