Finansministeriet skal igen forhandle løn med offentligt ansatte

Finansministeriet overtager ansvaret for løn, ledelse og personale fra Skatteministeriet. "Det er som at komme hjem," siger Rita Bundgaard, formand for HK Stat og CFU. Finansministeriets håndtering af opgaven har ellers tidligere skabt ballade.

Kampen om de offentligt ansattes overenskomster var i 2018 tæt på at sende Danmark ud i en storkonflikt. Tusindvis gik på gaderne for at demonstrere for blandt andet højere løn. 
Kampen om de offentligt ansattes overenskomster var i 2018 tæt på at sende Danmark ud i en storkonflikt. Tusindvis gik på gaderne for at demonstrere for blandt andet højere løn. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Finansministeriet er tilbage i rollen som statens arbejdsgiver.

Ministeriet overtager ressortansvaret for overenskomstforhandlinger, løn, pension, ledelse og personale fra Skatteministeriet.

Og det er langtfra ukendt land for Finansministeriet.

Overenskomster havde i årtier ligget i Finansministeriet, da Mette Frederiksen (S) som en af sine første gerninger som ny statsminister i 2019 flyttede området over til Skatteministeriet.

Formanden for HK Stat og Centralorganisationernes Fællesudvalg, CFU, glæder sig over, at Finansministeriet nu igen overtager taktstokken for området.

"Det føles lidt som at komme hjem.”

“Vi har altid været glade for, at ansvaret for statens ansatte var lagt i Finansministeriet. Det virker som det rigtige sted at have det,” siger Rita Bundgaard.

Hun skynder sig at tilføje, at der ikke har været noget at udsætte på Skatteministeriet og de to tidligere skatteministre Morten Bødskov (S) og Jeppe Bruus (S).

“De har begge gjort en kæmpe indsats for det område, men det er noget andet, når man også er ressortministerium på den måde, som man er i Skatteministeriet, hvor man har haft nogle meget store opgaver foran sig. Det ligger bare mere naturligt i Finansministeriet,” siger Rita Bundgaard. 

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00