Fire grafer tager temperaturen på Danmarksdemokraterne og Inger Støjbergs popularitet

Bliv klogere på Danmarksdemokraterne, der lørdag samles til partiets første landsmøde.

Siden valget for ét år siden, hvor formand Inger Støjberg strøg ind i Folketinget med hele 13 partifæller, har partiet formået at fastholde opbakningen blandt vælgerne – og endda øge den en smule ifølge målingerne. 
Siden valget for ét år siden, hvor formand Inger Støjberg strøg ind i Folketinget med hele 13 partifæller, har partiet formået at fastholde opbakningen blandt vælgerne – og endda øge den en smule ifølge målingerne. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rasmus Lauge WindingSebastian Vidkjær StoneMaja Hagedorn

Når Danmarksdemokraterne for første gang samles til landsmøde i weekenden, er det som et af de – ifølge målingerne – største partier i blå blok.

Siden valget for ét år siden, hvor formand Inger Støjberg strøg ind i Folketinget med hele 13 partifæller, har partiet formået at fastholde opbakningen blandt vælgerne – og endda øge den.

Samtidig er Støjberg en relativt populær skikkelse blandt vælgerne: Én ud af tre har et positivt syn på partiformanden. Det niveau er der et stykke op til for de to konkurrenter, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, hvor de politiske ledere, Morten Messerschmidt og Pernille Vermund, scorer omkring 20 procent.

Det er da også især de to partier, der udgør gunstige jagtmarker for Danmarksdemokraterne.

22 procent af Nye Borgerliges vælgere ville sætte kryds ved Danmarksdemokraterne, hvis de ikke skulle stemme på deres eget parti, mens det hos DF er helt oppe på 28 procent.

Det går dog også den anden vej: Én ud af fem DF-vælgere har Danmarksdemokraterne som andetvalg.

Men hvad er egentlig forskellene på partiernes vælgere? Og hvad med Venstre, der står over for potentielt skadelige forhandlinger om en kommende CO2-afgift?

Det kan du dykke ned i tallene og blive klogere på her.

 

Læs også
 

Læs også
 

Læs også
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024